Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Παράδεισος των εμπόρων όπλων έγινε η Ελλάδα...12.000 ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΝΕ...

Οπλοστάσια ικανά να εξοπλίσουν έναν ολόκληρο λόχο. Ληστές, απλοί διαρρήκτες, αλλά και μικροαπατεώνες είναι εφοδιασμένοι με πιστόλια και αυτόματα όπλα. Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, μόνο στην Αθήνα «κροταλίζουν» περισσότερα από 12.000 Καλάσνικοφ, ένας αριθμός που προκαλεί πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές και τρόμο στους πολίτες.

Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει αλλάξει πλέον μορφή. Εχει γίνει πιο βίαια, ενώ οι κακοποιοί δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές για 50 ευρώ. Το λαθρεμπόριο όπλων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Υποπολυβόλα Καλάσνικοφ, πιστόλια όλων των ειδών, ακόμα και ημιαυτόματα, τα οποία προσφέρονται με το κουτί του εργοστασίου, μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μόνο στην Αθήνα εκτιμάται πως «κυκλοφορούν» τουλάχιστον 12.000 Καλάσνικοφ παλιάς κατασκευής, τα περισσότερα προερχόμενα από τις αποθήκες του αλβανικού στρατού. Πριν από δύο δεκαετίες η Ελλάδα ήταν εξαφανισμένη από τους χάρτες των λαθρέμπορων όπλων.

Τα τελευταία χρόνια όμως τα πράγματα άλλαξαν...
και αποτελεί πλέον έναν από τους κυριότερους προορισμούς των προϊόντων τους. Οπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι καθημερινά δίνουν μάχη για να «αφοπλίσουν» τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, «στην Ελλάδα πλέον κάνουν δουλειές γνωστές προσωπικότητες στον χώρο του λαθρεμπορίου των όπλων. Παλιά έστελναν οπλισμό στην Αφρική, τώρα βρήκαν στα Βαλκάνια έναν νέο παράδεισο».

Πιστόλια με 300 ευρώ

Πλέον στην Ελλάδα πέρασε η εποχή κατά την οποία ο έμπορος χασίς από την Αλβανία με κάθε αγορά ενός κιλού «φούντας» έδινε δώρο ένα υποπολυβόλο Καλάσνικοφ. Περάσαμε στους καιρούς τ [Ο,τι όπλο θες μπορείς να το βρεις στις πιάτσες του θανάτου και μάλιστα σε χαμηλές τιμές.] των εργοστασιακών όπλων. Ακόμα και στην Ομόνοια μπορεί να βρεις σε καλή τιμή ένα πιστόλι μάρκας Clock και μάλιστα σε πολύ καλή κατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια βόλτα στην περιοχή και οι κατάλληλοι άνθρωποι θα σε οδηγήσουν στις υπόγειες γιάφκες και στα στέκια των εμπόρων.

Πιστόλια και περίστροφα μπορεί να προμηθευτεί κάποιος ακόμα και σε περιοχές των δυτικών προαστίων και μάλιστα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, καθώς ένα S&W 357 κοστίζει μόλις 300 η 400 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση όμως, ο αγοραστής δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια παράνομη ενέργεια. Αντιθέτως τα «καθαρά» όπλα, κυρίως πιστόλια και περίστροφα, εργοστασιακής κατασκευής, στη μαύρη αγορά πωλούνται στη διπλάσια τιμή.

Πώς περνούν τα σύνορα

Οι δρόμοι που ακολουθούν οι λαθρέμποροι όπλων είναι κυρίως αυτοί της Βαλκανικής χερσονήσου, όπου το «λάδωμα» είναι ένας από τους κυρίαρχους άγραφους νόμους και αρκετοί είναι αυτοί που θα κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να μπουν στην τσέπη τους αρκετά ευρώ.

Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις όμως όπου θηριώδη τζιπ, φορτωμένα με κάθε λογής όπλα, προσεγγίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας τα σύνορα. Σε δύσβατες περιοχές οι έμποροι των όπλων κλείνουν τα ραντεβού τους με τους αντιπροσώπους τους στη χώρα μας κι εκεί τους παραδίδουν τα φονικά σιδερικά, αλλά και χιλιάδες σφαίρες που τους έχουν παραγγείλει οι πελάτες τους.

Η Κρήτη αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση στο εμπόριο όπλων, καθώς σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί υπάρχουν αντιπροσωπίες οργανωμένων κυκλωμάτων λαθρέμπορων όπλων. Χαρακτηριστική η περίπτωση παλιού φορτηγού πλοίου το οποίο εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης πριν από περίπου έναν χρόνο και μετέφερε εκατοντάδες όπλα, υποπολυβόλα, ημιαυτόματα, πιστόλια και περίστροφα με προορισμό την αγορά της μεγαλονήσου.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ για την espressonews.gr

http://www.athinapoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.