Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Κλάπηκε ασύρματος με κωδικούς της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.


Προβληματισμό και ανησυχία προκάλεσε σε ΓΕΕΦ και Υπουργείο Άμυνας το νέο κρούσμα κλοπής στρατιωτικού υλικού από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς.

Το γεγονός αναδημοσιεύτηκε στον τουρκικό Τύπο


Η κλοπή διαπιστώθηκε πριν από μερικές μέρες, όταν στο πλαίσιο επιθεώρησης σε μονάδα τεθωρακισμένων στον Κόρνο έλειπε από τζιπ αυτοκίνητο ο ασύρματος που ήταν εγκατεστημένος σ’ αυτό.


Πρόκειται για ασύρματο μεγάλης εμβέλειας τύπου PRM 4700, ο οποίος χρησιμοποιείτο για επικοινωνία μεταξύ των στελεχών της Ε.Φ. κατά τις διάφορες ασκήσεις.

Οι αξιωματικοί που διενεργούσαν την επιθεώρηση, όταν διαπίστωσαν την απουσία του ασυρμάτου, ενημέρωσαν το διοικητή της μονάδας και αυτός με τη σειρά του τον Αρχηγό της Ε.Φ., αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, ο οποίος έγινε έξω φρενών με το νέο κρούσμα κλοπής και έδωσε αυστηρές οδηγίες για εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Επιπρόσθετη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στη συσκευή...
που κλάπηκε υπήρχε πινακίδα κολλημένη με διάφορους κωδικούς που χρησιμοποιεί η Ε.Φ. στο πλαίσιο των επικοινωνιών.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα τέσσερα στελέχη της Ε.Φ. που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα, τα οποία παράλληλα ανακρίνονται από την Αστυνομία.

Οι διαθεσιμότητες θα τεθούν σε ισχύ αφότου τα εν λόγω στελέχη καταθέσουν τις θέσεις τους για την υπόθεση. Κύριος ύποπτος φέρεται άτομο το οποίο και στο παρελθόν είχε απασχολήσει το Στρατό με τη συμπεριφορά του. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στο τζιπ αυτοκίνητο που ήταν εγκατεστημένος ο ασύρματος εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία θα ταυτοποιηθούν με τα αποτυπώματα των υπόπτων.

Πέραν από την υπόθεση κλοπής του ασύρματου, από στρατόπεδο στην περιοχή Κλήρου εξαφανίστηκε πριν από μερικές μέρες ο κατάλογος στον οποίο καταγράφονται οι συχνότητες που χρησιμοποιεί η Ε.Φ. για τις επικοινωνίες της.

Γι’ αυτή την υπόθεση δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι πρόκειται για κλοπή.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.