Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Οι Σκοπιανοί τώρα μας «κλέβουν» και την φέτα! [βίντεο]


Μία προκλητική επιχειρηματική κίνηση έχει ξεκινήσει στην αγορά του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, από τους Σκοπιανούς, οι οποίοι αποφάσισαν να μας κλέψουν και την φέτα, λανσάροντας την «Macedonian Cheese Feta».

Πρόκειται για εταιρεία σκοπιανών συμφερόντων με έδρα το Οντάριο του Καναδά. Πέραν του κλασικού όρου -για αυτούς- «μακεδονική», η εταιρεία «Triple «Α» Cheese co LTD», χρησιμοποιεί και την κατοχυρωμένη από την Ελλάδα, ονομασία «Φέτα» για το προϊόν της. Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει την ονομασία «φέτα», ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π).

Αυτό σημαίνει πως κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο όρο, από την στιγμή που παράγει λευκό τυρί (με την ελληνική διαδικασία παραγωγής), εκτός Ελλάδος. Χαρακτηριστικό είναι πως οι παραγωγοί φέτας από την Κύπρο, επίσης δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ονομασία «φέτα» για τα λευκά τυριά που παράγουν.

Σε τηλεοπτικά δίκτυα του Καναδά, προβάλλεται διαφημιστικό spot του συγκεκριμένου προϊόντος. Εκτός από το τυρί Φέτα, οι Σκοπιανοί επιχειρούν τα τελευταία χρόνια να οικειοποιηθούν και την ονομασία «Μακεδονικός Οίνος» που επίσης αποτελεί κατοχυρωμένη ελληνική γεωγραφική ένδειξη.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.