Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μέσα σ’ όλα μας προέκυψε και ο… αντιρατσιστικός νόμος!



Την ίδια μέρα που το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, έδωσε μια σφαλιάρα άνευ προηγουμένου στην χώρα μας, καταδικάζοντάς την για το βέτο που – προσοχή δεν άσκησε αλλά απείλησε ότι θα ασκήσει- περί της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση διάλεξε για να επαναφέρει στην πολιτική επικαιρότητα, τον περίφημο αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος αποτελεί επί της ουσίας μια απόπειρα στραγγαλίσματος της ελευθερίας του λόγου, όλων όσων δεν τάσσονται υπέρ της πολυπολιτισμικότητας.

Ο συγκεκριμένος νόμος λοιπόν ήλθε χτες στην Ελληνική Βουλή, μετά από κάποιους μήνες για τους οποίους είχε αποσυρθεί. Οι περίφημοι “νεολογισμοί” του, όπως η λέξη εχθροπάθεια και ούτω καθ' εξής είχαν τότε προκαλέσει την αντίδραση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Πλέον όμως υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Δεν έχουμε πλέον μονοκομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή που όλοι μιλούν για μια "μεταβατική κυβέρνηση" η οποία έχει ως αποστολή το να "σώσει" την χώρα από την οικονομική κρίση, μια κυβέρνηση που για αυτόν ακριβώς τον λόγο στηρίζεται από τρία κόμματα -σύμφωνα με τα όσα λένε οι συμμετέχοντες σε αυτήν - βλέπουμε ότι τα σχέδια των νεοταξιτών που ζητούν επί της ουσίας την κατάργηση της ελευθερίας του λόγου, προς τέρψιν των διαφόρων ΜΚΟ και των "επαγγελματιών αντιρατσιστών - συνεχίζουν να εφαρμόζονται δίχως παύση. Ή μήπως και ο αντιρατσιστικός νόμος, θεωρούμε ότι είναι ζήτημα πρώτης ανάγκης, προκειμένου να "καταφέρουμε να πάρουμε την πρώτη δόση";

Είναι σαφές ότι νόμοι σαν και αυτόν δεν αποτελούν αντικείμενο της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Και αναμένουμε να δούμε εάν θα υπάρξουν συγκεκριμένες αντιδράσεις, τόσο από την ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά αυτό το πολύ ξεκάθαρα "ιδεολογικό" πλαίσιο το οποίο το υπόλειμμα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να φέρει στην κοινωνία και τον δημόσιο διάλογο. Γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται, όταν μιλάμε για ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο:

- Επιβάλλεται χρηματική ποινή 3.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ και φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών έως τριών ετών σε όποιον, με πρόθεση, δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο (προφορικά, διά του τύπου ή μέσω διαδικτύου κ.λ.π.) παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει βιαιοπραγίες ή μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων ή κατά πραγμάτων, που χρησιμοποιούνται κυρίως από αυτούς που προσδιορίζονται βάσει συγκεκριμένων φυλετικών, γενετικών και άλλων χαρακτηριστικών τους, όπως χρώμα, καταγωγή, θρησκεία, κατά τέτοιο τρόπο που μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια τάξη ή να απειλείται η ζωή των ανθρώπων αυτών.

- Καθορίζονται οι ποινικές κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση που οι πράξεις τους είχαν ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος (φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 6.000 έως 20.000 ευρώ).

- Προβλέπεται φυλάκιση μέχρι δύο έτη σε όποιον συνιστά ή συμμετέχει σε ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των προαναφερόμενων πράξεων.

- Προσδιορίζονται οι διοικητικές κυρώσεις, που επιβάλλονται σε βάρος των νομικών προσώπων τα οποία εμπλέκονται στην τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Σημαίνουν την δημιουργία ενός δρακόντειου πλαισίου, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά βούληση από το κράτος προκειμένου να κατασταλούν οι όποιες αντιδράσεις Ελλήνων στις επιλογές των πολυπολιτισμικοποιητών της χώρας μας.

Σημαίνει ότι όποιος Έλληνας τολμά να αντιδράσει έστω και λεκτικά, εάν τολμήσει δηλαδή να εκφέρει δημοσίως τις απόψεις του, θα μπορεί δυνητικά να οδηγηθεί κατηγορούμενος στα δικαστήρια και εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα οικονομικά πρόστιμα ή εάν τολμήσει να το πράξει για δεύτερη φορά, να οδηγηθεί και σιδηροδέσμιος στην φυλακή.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο νόμος θα γίνει προσπάθεια να περαστεί στα "μουγκά". Προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ποινικοποιηθούν οι αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών κατά των φιλομεταναστευτικών πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και εάν αυτές κριθούν "αντισυνταγματικές" (βλ. περίπτωση νόμου περί ιθαγένειας). Επί της ουσίας με τα χρηματικά πρόστιμα και τις φυλακίσεις για "ψύλλου πήδημα" το σύστημα ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιβάλλει μία άνευ προηγουμένου λογοκρισία στην ελληνική κοινωνία. Προσπαθεί μέσω της θεσμοποίησης της πολιτικής ορθότητας και σε ένα πλαίσιο τόσο γενικό και απροσδιόριστο να αφήσει στην ευχέρεια του κάθε "επαγγελματία αντιρατσιστή" τα όρια της επιτρεπτής πολιτικής άποψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν στελέχη τόσο της ΝΔ όσο και του ΛΑΟΣ είχαν ταχθεί κατά του συγκεκριμένου νόμου. Για να δούμε τι θα πράξουν τώρα.

Η πολιτική δοκιμασία

Βέβαια τότε, τα στελέχη αυτά των κομμάτων της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ήταν στην αντιπολίτευση. Και η αντιπολίτευση σε αυτή την χώρα είναι μια πολύ φτηνή επιλογή. Μπορούσαν άνετα λοιπόν να εκφέρουν την γνώμη τους. Πρέπει όμως να δούμε το πώς θα αντιδράσουν σήμερα. Το αν θα αντιδράσουν μάλλον καταρχάς. Και σε δεύτερο επίπεδο την δυναμική της αντίδρασής τους. Θα αποδεχθούν τον νόμο αυτό – εμπνευσμένο από τον περίφημο νόμο Γκεισό της Γαλλίας εξαιτίας του οποίου άνθρωποι φυλακίστηκαν επειδή έγραψαν τις απόψεις τους; Θα επιτρέψουν το να καθορίζει ο κύριος Καστανίδης και οι συνοδοιπόροι του το τι θα σκεφτόμαστε, το τι θα λέμε, αλλά ακόμη και το δικαίωμα της ιστορικής έρευνας;

Γιατί ας μην ξεχνάμε. Μέσω αυτού του νόμου θα μπορεί να οδηγηθεί στην φυλακή, ακόμη και όποιος δεν αποδέχεται το περίφημο “Ολοκαύτωμα”.  Ο νόμος αυτός, προβλέπει αυστηρότερες ποινές φυλάκισης σε σύγκριση με τον ήδη υπάρχοντα αντιρατσιστικό νόμο και καινοτομεί προτείνοντας χρηματικά πρόστιμα που στην δύσκολη οικονομική συγκυρία αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα. Δίνει επίσης το δικαίωμα παράστασης πολιτικού ενάγοντα σε πρόσωπα και φορείς που δεν θίγονται άμεσα απλά με το πρόσχημα του ενδιαφέροντος στην αντιμετώπιση ενός γενικόλογου ρατσισμού θα μπορούν να μηνύουν και να φέρουν στο δικαστήριο τον οποιοδήποτε.

Θα τολμήσουν να αντιδράσουν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ; Ή η συμμετοχή τους στην κυβέρνηση  θα τους “υπνωτίσει”; και θα αφήσουν να περάσει σιωπηλά αυτή η εδραίωση της πνευματική - ιδεολογικής κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς;

Στα μάτια πολλών πατριωτών, οι αντιδράσεις τους στο συγκεκριμένο ζήτημα θα κρίνουν πολλά. Και καλά θα κάνουν να μην διαμαρτυρηθούν για την “τιμή των όπλων”, αλλά ουσιαστικά.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.