Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

45 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ


Την οδυνηρή, για τους φαντάρους, πραγματικότητα της μειωμένης επάνδρωσης των μονάδων φέρνει ξανά στο προσκήνιο καταγγελία της «επιττοπής αλληλεγγύης στρατευμένων». Οι φαντάροι ξεπερνούν κάθε όριο αντοχής, λένε. Η πίεση είναι τεράστια και οι υπηρεσίες-αγγαρείες-εκπαίδευση δεν σταματούν ποτέ, συμπληρώνουν.

Κατά το «δίκτυο Σπαρτακος» αναδεικνύεται το τεράστιο ζήτημα της διασποράς εκατοντάδων άχρηστων μονάδων που εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες των ανωτέρων αξιωματικών και «το πελατειακό σύστημα που οικοδόμησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, των οποίων οι βουλευτές, από τον Πετσάλνικο μέχρι τον Τζίμα εξεγείρονται μόλις τεθεί ζήτημα κλεισίματος στρατοπέδου της εκλογικής τους περιφέρειας».

 Και συνεχίζουν: «Υπάρχει και ένα ζήτημα οργάνωσης: σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει ή υπονοήσει το ίδιο το ΓΕΣ, οι τελευταίες σειρές κατάταξης ήταν από τις πιο μαζικές. Επομένως, που πάνε όλοι αυτοί οι συνάδελφοι; Που βρίσκονται και σε τι ασχολούνται;
Δεν είναι δυνατόν όμως να εξακολουθούν οι συνάδελφοι φαντάροι να υφίστανται 45 μέρες χωρίς έξοδο όπως στην Κομοτηνή και παραπάνω από 100 μέρες χωρίς έξοδο, όπως οι συνάδελφοι του Μηχανικού στην Λήμνο!
Ας ασχοληθεί επομένως και λίγο με τα προβλήματα των στρατιωτών η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου και οι 4 υπουργοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που στρατοπέδευσαν στο Πεντάγωνο. Δεν είναι δυνατόν να Αβραμόπουλος-Ραγκούσης-Σπηλιώπουλος-Γεωργίου να μαλώνουν για τα γραφεία, τους καναπέδες και τις κουρτίνες, να έχουν γεμίσει τα πάντα από τις στρατιές των παρατρεχάμενων, το ένα σκάνδαλο ευνοϊκής μεταχείρισης να διαδέχεται το άλλο, και ταυτόχρονα οι φαντάροι να υφίστανται όλα αυτά λόγω της δικής τους ανικανότητας και των δικών τους πολιτικών επιλογών.
Αλήθεια, ο νέος αρχηγός ΓΕΣ με το ασχολείται; Αυτά τα ξέρει; Και το μέτρα λαμβάνει;
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν παραπονούμενοι στο Διοικητή, τον Ταξίαρχο και το Μέραρχο».

Επιστολή Καταγγελίας από φαντάρους στο 646 ΜΚΤΠ έχει ως εξής:

«Είμαστε Στρατιώτες στο ΜΚΤΠ 646 που καταταχτήκαμε τον Σεπτέμβριο και πήραμε μετάθεση στην Κομοτηνή στο 646.
Έχουμε 45 μέρες χωρίς έξοδο και μας δίνεται μόνο Υπηρεσιακό μιας (1) ώρας.
Εδώ και 36 ημέρες μας έχουν στείλει σε ένα φυλάκιο 872 ΑΚ κλιμακίου. Μας ανεβοκατεβάζουν
κάθε πρωί για εκπαίδευση που σπάνια κάνουμε, αντίθετα μας χρησιμοποιούν για αγγαρείες και υπηρεσίες στη μονάδα, ενώ το μεσημέρι γυρίζουμε στο φυλάκιο για να κάνουμε πάλι υπηρεσίες.
Κανείς δεν νοιάζεται ούτε καν για τη σωματική μας ακεραιότητα.
Η δικαιολογία τους: "δεν έχουμε κόσμο"!
θα θέλαμε όμως να τους ρωτήσουμε: αν γίνει κάτι κακό, στις οικογένειες μας το ίδιο θα πούνε».

ΠΗΓΗ : onalert.gr

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.