Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τρέμουν κυριολεκτικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εμπλέκονται στα εσωτερικά της Ρωσίας με πρωτοφανή τρόπο.

 
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν πολύ για τη διεξαγωγή» των κοινοβουλευτικών εκλογών της Κυριακής στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, στη Βόννη.
«Ανησυχούμε πολύ για τη διεξαγωγή των εκλογών», οι οποίες έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου στο κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενη στην έκθεση του ΟΑΣΕ στην οποία επισημάνθηκαν παρατυπίες.
Είπε ότι ελπίζει να έχει περισσότερες πληροφορίες μετά την άφιξή της αργότερα σήμερα στο Βίλνιους (Λιθουανία), όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) αύριο Τρίτη.
«Ανησυχούμε επίσης και για τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι ανεξάρτητοι παρατηρητές των εκλογών παρενοχλήθηκαν και οι ιστοσελίδες τους δέχτηκαν επιθέσεις», είπε η Κλίντον.
«Ελπίζουμε ότι οι ρωσικές αρχές θα λάβουν μέτρα με βάση τις συστάσεις από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην τελική τους έκθεσή, αλλά και από εκείνες που προέρχονται από τους δικούς τους παρατηρητές», δήλωσε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
«Ο ρωσικός λαός όπως και όλοι οι λαοί, έχει το δικαίωμα να δει την φωνή του να ακούγεται και την ψήφο του να λαμβάνεται υπόψη, πράγμα που σημαίνει ότι του αξίζουν εκλογές ελεύθερες, δίκαιες και διαφανείς όπως και στους αξιωματούχους που είναι υπόλογοι σε αυτόν», επέμεινε η κα. Κλίντον.
Η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε επίσης σήμερα την ανησυχία της για τις πιθανολογούμενες παραβιάσεις του δικαιώματος ψήφου στη Ρωσία που αναφέρθηκαν από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ.
«Η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για την έκθεση αυτή, διότι περιέχει πάρα πολλές ενδείξεις για παρατυπίες και εμπόδια», δήλωσε ο Γκέοργκ Στρέιτερ, αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, στη τακτική του συνέντευξη Τύπου.
Ο ΟΑΣΕ είχε καταγγείλει νωρίτερα μέσα στην ημέρα τις «συχνές παραβιάσεις» κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων και το «παραγέμισμα της κάλπης» (νοθεία) στις Ρωσικές κοινοβουλευτικές εκλογές την Κυριακή.
Το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν υπέστη ήττα στις βουλευτικές εκλογές, αλλά διατηρεί μια άνετη πλειοψηφία στη Δούμα (κάτω βουλή του κοινοβουλίου), σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.