Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940


ΑΘΗΝΑ 28-10-2011.

Η φετινή επέτειος του νεότερου ελληνικού έπους της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι ταυτόχρονα εκδήλωση Τιμής και κάλεσμα εκπλήρωσης Εθνικού Χρέους. Τιμή απέναντι σε μια γενιά Ηρωικών Ελλήνων με Αρχηγό τον Εθνικό Κυβερνήτη και Αναμορφωτή της Φυλής μας Ιωάννη Μεταξά, στους οποίους και χρωστάμε τη διατήρηση του δικαιώματος να λεγόμαστε ελεύθεροι Έλληνες σε μια Γη Μαρτύρων και Ηρώων που τη λένε Ελλάδα. Το δε Εθνικό Χρέος είναι η υποχρέωση που έχουμε να εκφράσουμε έμπρακτη ευγνωμοσύνη στους πατέρες μας και ευθύνη στα παιδιά μας με το να υπερασπιστούμε την Ελλάδα από αυτούς που ασελγούν στο ελληνικό αίμα και έχουν το θράσος να ζητούν την κατάργηση της Α Στρατιάς, του Α και του Β Σώματος Στρατού, ξαρματώνοντας Ήπειρο και Μακεδονία.

Ιδού λοιπόν η τεράστια διαφορά από την μεγάλη στην καρδιά Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά που είχε τεράστια αποθέματα δυνάμεως για τη δημιουργία μιας Μεγάλης, Ελεύθερης και Δίκαιης Ελλάδος από χέρια αποκλειστικά ελληνικά. Τότε που στις προκλήσεις των ξένων εισβολέων για την παράδοση της εθνικής μας οικονομίας και γης ο Εθνάρχης Ι. Μεταξάς απάντησε με τη στάση πληρωμών στην αρχή στους δυτικούς τοκογλύφους και το τεράστιο ΟΧΙ στην γερμανοϊταλική εισβολή, πληρώνοντας ως τίμημα τη δολοφονική στέρηση της ζωής του. Όταν οι «συμμαχικοί» τοκογλύφοι θέλανε σαν τρελοί την εμπλοκή της Ελλάδος στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ιωάννης Μεταξάς είχε προετοιμάσει καταλλήλως τον ελληνικό λαό για την επερχόμενη λαίλαπα που ήξερε εγκαίρως ότι από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια και τη χρεοκοπία θα οδεύσει στην παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση. Όπως θα συμβεί και τώρα για να σωριάσουν τα έθνη και να αναγείρουν την μιαρή νεοταξική παγκόσμια διακυβέρνηση. Ο Εθνικός Κυβερνήτης λοιπόν ήξερε ότι έπρεπε να ενισχύσει την ενότητα του λαού με την οικονομική και εργασιακή επάρκεια και παράλληλα να ανασυγκροτήσει εκ βάθρων τον Ελληνικό Στρατό ενισχύοντας το αξιόμαχο, τον υλικό εξοπλισμό και την αμυντική ικανότητα στις πύλες της χώρας που σήμερα ανοίγουν διάπλατα οι ελληνόφωνοι ολετήρες στον εχθρό.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι το καθεστώς του μεγάλου Ηγέτη του Έθνους μας ήταν εθνικοκοινωνικό την στιγμή που η στρατιωτική απειλή είχε εθνικιστικό περιεχόμενο. Οι διεθνείς καπιταλιστές και κομμουνιστές κρύβονταν ακόμα πίσω από τις μετοχές και τις «επαναστάσεις» τους. Και όμως ο Μεταξάς ήταν γνήσιος Έλλην Στρατιωτικός με τεράστια εμπειρία. Σαν Έλληνας και σαν Εθνικοκοινωνιστής ήξερε ότι δεν υπάρχουν κριτήρια ιδεολογικά ή κριτήρια συσχετισμού δυνάμεων. Δεν κοιτούσε ποιος ήταν απέναντι, ποιος είχε υπεροχή δυνάμεως και ποιος ακόμη γύρευε να ευνοηθεί, όπως και έγινε κατόπιν. Σαν Έλληνας και Εθνικοκοινωνιστής λειτούργησε με μόνο γνώμονα το συμφέρον και την ελευθερία Πατρίδος και λαού. Και ή η Ελλάς θα έμενε μακριά από την αντάρα αλώβητη ή θα πολεμούσε με σθένος για ένδοξη Νίκη ή για θάνατο τιμημένο.

Ο λαός μας έλαβε συνθήκες εργασίας και αμοιβές ανθρώπινες από έναν άνθρωπο που ήθελε να αξιοποιήσει τον γεωφυσικό πλούτο της ελληνικής γης που σήμερα ξεπουλάνε οι ελληνόφωνοι εργολάβοι του νεοταξισμού. Είναι ένας ακόμη λόγος που χτυπήθηκε ύπουλα το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και η Ελλάς. Η Ελληνική Νεολαία γαλουχήθηκε και οργανώθηκε με πατριωτικό φρόνημα και ηρωικό πνεύμα, έτοιμη να καταθέσει εργασία και θυσίες υπέρ του κοινωνικού συνόλου, του φυλετικού αδελφού και του Ελληνικού Έθνους, λεύτερου και υπόδουλου. Η ενότητα των Ελλήνων για δημιουργική ευημερία, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια σφυρηλατήθηκαν εμπράκτως από την μόνη ορθή Ιδεολογία: την αγάπη στο Ελληνικό Έθνος και την αυτοσυντήρηση της Φυλής και της Πατρίδος. Τα δε στρατόπεδα, η επιχειρησιακή ετοιμότητα και οι οχυρωματικές ανασχέσεις ενισχύθηκαν.

Μην ψάξει κανείς να βρει ποιος είπε το Όχι. Το Όχι το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς στον Ιταλό πρέσβη εκείνο το πρωινό της 28ης Οκτώβρη εκφράζοντας πλήρως την καρδιά του Έλληνα Στρατιώτη που είχε μέσα του και ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Να είστε σίγουροι ότι αν υπήρχαν τότε οι σημερινοί νενέκοι, πάλι ναι θα έλεγαν στον τύραννο σαν σήμερα. Άλλωστε ΤΑ ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ. Δόθηκε λοιπόν ο Αγών του Έθνους μας, λευτερώσαμε την Βόρειο Ήπειρο, πετάξαμε τους Ιταλούς στη θάλασσα και θα λευτερώναμε κι άλλη Ελλάδα. Μπροστά ο Στρατός μας με τα όπλα. Πίσω ο λαός μας και ένας πατριωτικός καλλιτεχνικός κόσμος να στηρίζουν με κάθε μέσο τα παιδιά της Ελλάδος στον υπέρ πάντων Αγώνα. Για να χάσουμε προσωρινά από τους Γερμανούς όταν ο Μεταξάς είχε δολοφονηθεί και η Ευρώπη είχε προσκυνήσει.

Έτσι και τώρα, θα δώσουμε τη μάχη για να κρατήσουμε Όρθια την Ελλάδα Μας αποδιώκοντας Εφιάλτες και Βάρβαρους. Να φανούμε αντάξιοι εκείνων των τρανών παιδιών της Ελλάδος για Νίκη Ελληνική. Οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές, πιστοί στο Εθνικό Όραμα του Ι. Μεταξά θα είμαστε πάλι στην πρώτη γραμμή με ολόκληρο τον υπερήφανο ελληνικό λαό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.