Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στην Κύπρο: Πολλοί οι νεκροί, κατεστράφη η Ναυτική Βάση. ΣΑΜΠΟΤΑΖ;…



Η έκρηξη προκλήθηκε από πυρομαχικά που είχαν κατασχέσει οι ΗΠΑ και τα είχαν αφήσει εκεί
Oι ανευρεθέντες νεκροί από την έκρηξη στην ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης φτάνουν τους 17 εκ των οποίων οι δύο είναι ναύτες, οι δύο στρατιώτες της ΕΦ και πέντε πυροσβέστες. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες μία εβδομάδα πριν κάποιοι είχαν αποφασίσει την… κατάργηση σκοπιάς(!), που υπήρχε κοντά στα πυρομαχικά που προκάλεσαν την έκρηξη.

Σε μικρή απόσταση σε σχέση με το μέγεθος της εκρήξεως ευρίσκονται οι συστοιχίες των πυραύλων Exocet MM-40 ένα πραγματικό στρατηγικό όπλο της Κύπρου.

Επίσης όπως γράφει το DEFENCENET.GR: “Επισημαίνεται ότι το συμβάν λαμβάνει χώρα την περίοδο που συζητείται η κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις εγκατάστσεις της ΑΗΚ ο οποίος θα τροφοδοτείται με υποθαλάσσιο αγωγό από το φυσικό αέριο που θα παράγεται στα ισραηλινά και κυπριακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Επιπλέον πολλές φορές στο παρελθόν οι αρχές της κυπριακής Δημοκρατίας είχαν εντοπίσει στην περιοχή της βάσης και της ΑΗΚ Τούρκους κατάσκοπους. Εκφράζονται ανοικτά φόβοι για σαμποτάζ, καθώς η έκρηξη έγινε μια ώρα που ούτε υψηλές θερμοκρασίες υπήρχαν, ούτε κίνηση στη βάση που να δικαιολογεί την έκρηξη, π.χ. από ανθρώπινο λάθος. Αντίθετα, μόλις είχε αρχίσει να χαράζει.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.