Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ!

 

- Το αφορολόγητο για τα ακίνητα πέφτει στις 200.000 ευρώ από τις 400.000
- Αύξηση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά κατά 6 λεπτά το λίτρο
- 300 ευρώ το χρόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες
- Δύο παρατηρητές της τρόικας στο οργανισμό για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας


Τελικά η αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έφερε καλύτερα και λιγότερα επώδυνα μέτρα, αλλά ο κ. Βενιζέλος με πιο όμορφα λόγια ανακοίνωσε ακόμα χειρότερα μέτρα από αυτά που ήταν να ανακοινώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου λίγες ημέρες πριν τον ανασχηματισμό.

Έτσι το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε μέτρα που όμοιά του δεν έχει βιώσει ποτέ ο τόπος. Να θυμήσουμε ότι επί Παπακωνσταντίνου όταν έκαναν λόγο για μείωση του αφορολόγητο, έσπευσαν να το μαζέψουν και τότε ήρθε στο προσκήνιο η έκτακτη εισφορά. Σήμερα ο κ. Βενιζέλος όχι μόνο ανακοίνωσε τη μείωση του αφορολόγητου αλλά και την έκτακτη εισφορά, μέτρο που θα αντιστάθμιζε υποτίθεται την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης για μείωση του αφορολόγητου.

Ο κ. Βενιζέλος στην αρχή της ομιλίας του δήλωσε ότι οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και ο βασικός στόχος είναι να επανέλθει η αξιοπιστία στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τα θέματα που ενδιαφέρον, δηλαδή το δημοσιονομικό πρόβλημα.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι αμέσως μετά το Μεσοπρόθεσμο και αφού επιβληθούν αυτά τα μέτρα, θα γίνει μία προσπάθεια με το νέο φορολογικό σύστημα να επέλθει δικαιοσύνη έτσι ώστε να πληρώνουν περισσότερα οι κατέχοντες και να ελαφρυνθούν εκείνες οι κοινωνικές ομάδες που έχουν πληρώσουν περισσότερα και έχουν στις πλάτες τους το κύριο βάρος των μέτρων.

Ανακοίνωσε τα νέα σκληρά μέτρα που είναι:
- Το αφορολόγητο πέφτει στις 8.000 ευρώ από τις 12.000 που ίσχυε. Απο τις 8.000 έως τις 12.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος 10% αλλά σε αυτό εξαιρούνται οι νέοι έως 30 χρονών, τα ΑΜΕΑ και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών.

- Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά αλληλεγγύσης 5% για τους βουλευτές, για τα στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τους γενικούς γραμματείας υπουργείων και στελέχη δημόσιων επιχειρήσεων.

Η ετήσια έκτακτη εισφορά για όλους κλιμακώνεται ως εξής:

Ετήσιο εισόδημα 0-12.000 ευρώ: 0 ευρώ

Εισόδημα 12.000-20.000 ευρώ: 1%

Εισόδημα 20.000-50.000 ευρώ: 2%

Εισόδημα 50.000-100.000: 3%

Εισόδημα 100.000 και άνω 4%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.