Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙ

http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20160416/engine/newego_LARGE_t_1101_54664484_type12128.jpg 
 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ...ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ & ΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ
Ο τρόμος επέστρεψε ξανά στη Γαλλία. Δύο τζιχαντιστές εισέβαλαν σε εκκλησία σε πόλη της Νορμανδίας, γονάτισαν και έσφαξαν με μαχαίρι τον 86χρονο ιερέα Jacques Hamel και τραυμάτισαν άλλα τέσσερα άτομα, με το ένα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Οι δύο δράστες σκοτώθηκαν επί τόπου, από τα πυρά της γαλλικής αστυνομίας.
Πώς έγινε η σφαγή
Ολα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, ένας εκ των οποίων σύμφωνα με μάρτυρες φορούσε ισλαμιστική ενδυμασία, εισέβαλαν γύρω στις 9:45 το πρωί τοπική ώρα στην εκκλησία με μαχαίρια, την ώρα της λειτουργίας και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας.

Επιτόπου έφτασε άμεση δύναμη της αστυνομίας και κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις. Αμέσως πήραν θέση ελεύθεροι σκοπευτές γύρω από την εκκλησία, ενώ δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο γύρω από την εκκλησία για εκρηκτικά. Η ομηρία έληξε δύο ώρες μετά, στις 11 τοπική ώρα, όταν οι ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τους δύο δράστες. 
 

Για τις στιγμές φρίκης και τρόμου, που έζησε κατά την επίθεση των τζιχαντιστών σε εκκλησία στη Νορμανδία, περιέγραψε μία από τις καλόγριες που ήταν στον ναό εκείνη την ώρα.
Η αδελφή Ντανιέλ, μιλώντας στο κανάλι BMF, είπε ότι οι δράστες ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει, πριν του κόψουν τον λαιμό.
«Τον ανάγκασαν να πέσει στα γόνατά του. Ηθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Και τότε συνέβη η τραγωδία», είπε η καλόγρια, προσθέτοντας ότι ο τρόπος που επέλεξαν να εκτελέσουν τον 86χρονο ήταν κάνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στα βίντεο που σκοτώνουν τους ομήρους τους.
«Κατέγραφαν σε βίντεο τις κινήσεις τους. Εκαναν κάποιου είδους κήρυγμα γύρω από το ιερό στα αραβικά», πρόσθεσε η ίδια.
 Για τις στιγμές φρίκης και τρόμου, που έζησε κατά την επίθεση των τζιχαντιστών σε εκκλησία στη Νορμανδία, περιέγραψε μία από τις καλόγριες που ήταν στον ναό εκείνη την ώρα.
Η αδελφή Ντανιέλ, μιλώντας στο κανάλι BMF, είπε ότι οι δράστες ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει, πριν του κόψουν τον λαιμό.
«Τον ανάγκασαν να πέσει στα γόνατά του. Ηθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Και τότε συνέβη η τραγωδία», είπε η καλόγρια, προσθέτοντας ότι ο τρόπος που επέλεξαν να εκτελέσουν τον 86χρονο ήταν κάνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στα βίντεο που σκοτώνουν τους ομήρους τους.
«Κατέγραφαν σε βίντεο τις κινήσεις τους. Εκαναν κάποιου είδους κήρυγμα γύρω από το ιερό στα αραβικά», πρόσθεσε η ίδια.

Μόλις έγινε γνωστή η επίθεση σε εκκλησία της Νορμανδίας γαλλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αναφορές στο όνομα του Αλγερινού Αχμέντ Γκλαμ, φοιτητή πληροφορικής, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 λίγο πριν επιτεθεί σε εκκλησίες στο Παρίσι.
 Σιντ Αχμέντ Γκλαμ: Ο τζιχαντιστής που ήθελε να εισβάλλει σε εκκλησίες και να δολοφονεί χριστιανούς Φωτογραφία: francetvinfo.fr
Ποιος είναι ο Σιντ Αχμεντ Γκλαμ
Ο Αχμέντ Γκλαμ είναι Αλγερινός φοιτητής πληροφορικής και ηλικίας 24 ετών. Εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του το 2001 στο Σαιν-Ντιζιέ, ενώ επέστρεψε στην Αλγερία το 2003. Έλαβε το απολυτήριό του το 2010 και επέστρεψε στην Γαλλία το ίδιο έτος στα πλαίσια της οικογενειακής επανένωσης. Ήταν φοιτητής από το 2010 έως το 2012 στην Σχολή Πληροφορικής SUPINFO του Παρισιού, απ'όπου και αποχώρησε μετά το πέρας του δεύτερου έτους φοίτησής του.

Τον Φεβρουάριο του 2014, διέμεινε για διάστημα μίας εβδομάδας στην Τουρκία. Προφυλακίστηκε με την επιστροφή του. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό που να « δικαιολογούσε την εκκίνηση δικαστικής διαδικασίας ». Παρόλα αυτά, οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών κράτησαν τα στοιχεία του, μεταξύ άλλων, για « προετοιμασία αναχώρησης με προορισμό την Συρία ». Ο « φάκελος S » αυτός (S όπως sûreté de l’État, δηλαδή κρατική ασφάλεια στα ελληνικά) προέβλεπε την τοποθέτησή του υπό αστυνομική παρακολούθηση « χωρίς να τραβήξει την προσοχή ».
Το 2015 κατοικούσε σε έναν φοιτητικό ξενώνα, επί της οδού Ζυλί-Βικτουάρ Ντωμπιέ, πλησίον της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, στο 13ο δημοτικό διαμέρισμα του Παρισιού. Τα σαββατοκύριακα, διέμενε με την οικογένειά του στην δύσκολη κοινωνικά συνοικία του Βερ-Μπουά στο Σαιν-Ντιζιέ. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ορισμένοι συγγενείς του στο Σαιν-Ντιζιέ ήρθαν κοντά στο σκληροπυρηνικό Ισλάμ.
Οπως αναφέρει και το wikipedia κατά την σύλληψή του, «βρισκόταν σε επικοινωνία με ένα άλλο άτομο το οποίο ενδεχομένως να βρισκόταν στην Συρία, με το οποίο και συνεργαζόταν αναφορικά με τις λεπτομέρειες γύρω από την οργάνωση ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ, ταυτόχρονα, δεχόταν πιέσεις ώστε ο στόχος του να είναι μία εκκλησία».
Στις αρχές του Απριλίου 2015, ο «συνεργός του του παρείχε επαρκή στοιχεία προκειμένου αυτός να προμηθευτεί οπλισμό. Μετέβη στα προάστια του Παρισιού και μέσα στο πορτμπαγκάζ ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου στον δρόμο, παρέλαβε τον οπλισμό και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα». Το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, «ο Σιντ Αχμέντ Γκλαμ έλαβε σειρά νέων μηνυμάτων που τον παρότρυναν « εντόνως » να περάσει στην δράση». Σύμφωνα, πάντοτε, με τον εισαγγελέα, την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, νωρίς κατά το πρωινό, επιχείρησε να κλέψει το αυτοκίνητο της Ωρελί Σατελαίν στο Βιλζουΐφ. Η τελευταία δολοφονήθηκε και ο ίδιος έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο, προτού μεταβεί στο 13ο δημοτικό διαμέρισμα του Παρισιού.
Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, προετοίμαζε κατά την διάρκεια της λειτουργίας τρομοκρατικό χτύπημα ενάντια των δύο κυριότερων εκκλησιών του Βιλζουΐφ: την Σαιν-Σιρ-Σαιντ-Ζυλίτ στο κέντρο και την Σαιντ-Τερέζ στα βόρεια. Σύμφωνα με τον εφημέριο της Σαιν-Σιρ-Σαιντ-Ζυλίτ, εφόσον το χτύπημα λάμβανε χώρα θα επρόκειτο για σφαγή, καθώς 300 άτομα βρίσκονταν εντός της εκκλησίας, ενώ δεν υπήρχε αστυνομική προστασία.
Δεν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί
Το απίστευτο είναι πως η γαλλική αστυνομία δεν το είχε εντοπίσει και ουσιαστικά μόνος του παραδόθηκε. Στις 8:50 την Κυριακή 19 Απριλίου κάλεσε στα επείγοντα, καθώς ήταν σοβαρά τραυματισμένος στο ισχίο και την επιγονατίδα από δύο σφαίρες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται να τραυματίστηκε ο ίδιος, ενώ προσπαθούσε να κλέψει αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του από την αστυνομία, ο ίδιος υποστήριξε ότι επρόκειτο για αποτέλεσμα ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.
Η αστυνομία ακολούθησε τα ίχνη αίματος και έφθασε ως το αυτοκίνητό του, μία Renault Mégane, εντός της οποίας βρήκε έναν φάρο, ένα Kalashnikov και ένα πιστόλι. 

Η λίστα με τις εκκλησίες στόχους
Οι ερευνητές εισέβαλαν στο σπίτι του, όπου και βρήκαν τρία επιπλέον Kalashnikov, αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και ένα λεπτομερές επιχειρησιακό σχέδιο με υπολογισμό, μάλιστα, της χρονικής απόστασης μεταξύ των διαφορετικών ενοριών που αποτελούσαν στόχο του και των πλησιέστερων αστυνομικών τμημάτων. Προφυλακίστηκε και εισήχθη φρουρούμενος για ιατρική περίθαλψη στο Νοσοκομείο του Οτέλ-Ντιέ. Τα γαλλικά μέσα υποστηρίζουν πως η αστυνομία βρήκε και λίστα με καθολικές εκκλησίες στόχους του Σιντ Αχμέντ Γκλαμ.
http://www.iefimerida.gr

2 σχόλια:

  1. Οι παπάδες δεν κάλεσαν ούτε έδωσαν χρήματα γιά να μείνουν οι λαθρομετανάστες.
    1) Αναγκαστικά μόνο οι παπάδες έδωσαν τροφές προσωρινά γιά να "ζήσουν" και να μην πάνε να κάνουν οι λαθρομετανάστες κρυφό και ύπουλο πλιάτσικο και κλεψιές στα σπίτια των Ελλήνων.
    2) Δεν φτάνει που τους σφάζουν τους παπάδες, τους βρίζουν και από πάνω!
    3) Με αυτόν τον τρόπο αλλά και με άλλους οι παπάδες ξεπροβοδίζουν τους λαθρομετανάστες και τους διώχνουν από την Ελλάδα. Σού λέει εντάξει φάγατε, ζήσατε, άντε τώρα φύγετε από εδώ από την Ελλάδα και πηγαίνετε αλλού.
    4) Υπάρχουν και πολλοί επίσης μετανάστες που έχουν έρθει από την Συρία κ.α. που δεν είναι μουσουλμάνοι, αλλά πολλές φορές κυνηγημένοι από τους μουσουλμάνους, έχουν φύγει αφού τους έχουν καταστρέψει τα σπίτια τους και τις πόλεις τους. Το ίδιο κάνουν και με αυτούς με το τρίπτυχο (φάγατε, ζήσατε, τώρα φύγετε)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.