Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ -ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-ΠΟΡΝΕΙΑ-ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ...ΚΑΙ Η ΣΙΔ.ΓΡΑΜΜΗ ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΗ

 Φωτογραφία: Eurokinissi/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ Η ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΚΟ ΣΑΝΕΛ ΟΥΤΕ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ
 Σε άντρο εγκληματικών ομάδων έχει μετατραπεί ο καταυλισμός των μεταναστών και των προσφύγων στην Ειδομένη, ο οποίος έχει πλήρως εγκαταλειφθεί από την πολιτεία και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κακοποιά στοιχεία εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες. Συμμορίες μεταναστών έχουν στήσει οίκους ανοχής, κάνουν διακίνηση ναρκωτικών, συνεργάζονται με διακινητές, ενώ έχουν στηθεί ακόμα και πάγκοι παρεμπορίου.


Σήμερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε πως στην Ειδομένη τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να προστατεύσει τους κατοίκους της περιοχής.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Τζιτζικώστας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει την περιοχή, δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να εκκενωθεί ο καταυλισμός και δεν δίνει εντολή στην αστυνομία να ανοίξει τη σιδηροδρομική γραμμή.
Μαροκινοί και Τυνήσιοι ελέγχουν το εμπόριο ναρκωτικών
Στην πώληση ναρκωτικών το πάνω χέρι έχουν ομάδες Μαροκινών και Τυνήσιων, στο παρεμπόριο Σύροι και στη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων Αφγανοί και Πακιστανοί. Όσον αφορά στην πορνεία, πρωταγωνιστές είναι Μαροκινοί και Ιρακινοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονται γυναίκες που ζουν μόνες τους είτε επειδή έχασαν τον σύζυγό τους είτε επειδή πρόλαβε να περάσει τα σύνορα και να φτάσει σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης.

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Αυτοσχέδιοι οίκοι ανοχής σε βαγόνι και κτίριο υπό κατάληψη
Οι εγκληματικές ομάδες έχουν δημιουργήσει στην Ειδομένη δύο αυτοσχέδιους οίκους ανοχής. Ο ένας είναι ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι και ο άλλος ένα δωμάτιο κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη. Οι δράστες ζητούν από τον κάθε πελάτη μόλις 5 με 10 ευρώ, ενώ στις εξαθλιωμένες γυναίκες, που έχουν εξαντλήσει τις οικονομίες τους, δεν δίνουν παρά μόνο πολύ χαμηλά ποσά.
Εχουν στήσει υπαίθρια μαύρη αγορά
Στην περιοχή έχει στηθεί μία μαύρη αγορά, όπου οι μετανάστες πωλούν τα τρόφιμα και τα αντικείμενα κάθε λογής που τους έχουν χορηγηθεί από μη κυβερνητικές οργανώσεις και εθελοντές.

Φωτογραφίες: MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Τζιτζικώστας: Στην Ειδομένη τελούνται πλέον αξιόποινες πράξεις
«Προσωπικά έχω την ευθύνη να αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και θα το κάνω τις επόμενες ημέρες. Εμείς, ως περιφέρεια, δεν μπορούμε να αφήσουμε στην τύχη της την περιοχή», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα». Πρόσθεσε μάλιστα «οι Έλληνες πολίτες ταλαιπωρούνται, έχουν δημιουργηθεί σημεία όπου γίνονται παράνομες δραστηριότητες, από ναρκωτικά και οίκους ανοχής μέχρι παρεμπόριο».
Επίσης, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να σηκώνει το βάρος του μεγαλύτερου μέρους των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις για αναλογικό επιμερισμό. «Δεν είναι δυνατόν σήμερα στην Κεντική Μακεδονία να υπάρχει το 70% του προσφυγικού πληθυσμού ολόκληρης της χώρας. Δεν μπορεί να λύσει η Κεντρική Μακεδονία μόνη της ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει ολόκληρη η Ευρώπη», σημείωσε.


Πηγή: Ειδομένη: Οίκοι ανοχής, ναρκωτικά & μαύρη αγορά -Παρέμβαση της περιφέρειας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.