Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΑ ΤΑ "ΑΠΛΥΤΑ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΝΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ...ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ; ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΩΡΟ
Ο Πάνος Λάμπρου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν Συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στις φυλακές Διαβατών, πρόσφατα Εχει οργανική σχέση με το υπουργείο Δικαιοσύνης 
Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση εξακολουθούν να προκαλούν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση περί σχέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.


Μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Πάνος Λάμπρου ήταν σύμβουλος του υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, την διάψευση του υπουργείου και την αποκάλυψη με έγγραφα ότι εξακολουθεί να είναι σύμβουλος, νέος πονοκέφαλο προκαλεί για το κυβερνών κόμμα η υπόθεση του κομματικού στελέχους του. 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αρχικά διέψευσε ότι ο Πάνος Λάμπρου έχει οργανική σχέση με το υπουργείο, αλλά τα ντοκουμέντα διαψεύδουν την άποψή του.
Το έγγραφο αυτό αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 30 Οκτωβρίου:
Ο Λάμπρου με τον πρωθυπουργό στη φυλακή Διαβατών
Σήμερα έγινε γνωστό ότι το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευε τον κ. Τσίπρα που στις 2 Νοεμβρίου εγκαινίασε μονάδα του ΚΕΘΕΑ μέσα στις φυλακές Διαβατών. «Ήμασταν μαζί» είπε την Τρίτη ο ίδιος ο Πάνος Λάμπρου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του «Στο Κόκκινο».
O Λάμπρου ήταν μάρτυρας στη δίκη της 17 Νοέμβρη
Οπως είχε γραφτεί και παλαιότερα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Ηρακλή Κωστάρη, ισοβίτη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ως μέλος της συνιστώσας ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά) του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετείχε και η Θεανώ Φωτίου.
Τότε, ο Πάνος Λάμπρου, είχε καταθέσει για τον Ηρακλή Κωστάρη, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, ότι τον ήξερε από το αριστερό κίνημα. Οπως είπε, δεν μπορούσε να καταθέσει αν είχε ή όχι ο κατηγορούμενος σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά μεταφέρει την εικόνα που «υπάρχει έξω. Ότι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη».
Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά κατά πέντε στελεχών της Διοικούσας Επιτροπής του εξαπέλυσε το 2012 η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ουσιαστικά ότι τα στελέχη αυτά υπερασπίστηκαν τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον Ηρακλή Κωστάρη που καταδικάστηκαν για τις ενέργειες της 17 Νοέμβρη, αλλά και τον Γιάννη Σερίφη, που απαλλάχθηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τα στελέχη αυτά του ΣΥΡΙΖΑ -που το 2012 βρίσκονταν στην Διοικούσα Επιτροπή του- είναι ο καθηγητής Βένιος Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο γιατρός Νίκος Μανιός, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο Παναγιώτης Λάμπρου.
Η απίστευτη δήλωση Τόσκα
Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η απίστευτη δήλωση που έκανε ο Νίκος Τόσκας όταν ρωτήθηκε σχετικά. « Δεν νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό θέμα και ενδιαφέρει τόσο πολύ, εν πάση περιπτώσει θα πω κι εγώ την άποψή μου αύριο στην Επιτροπή».
Κορυφαίος «νονός» της νύχτας: Θα του λιώσω το κεφάλι του Πανούση
Σύμφωνα με το Mega, στο άκρως απόρρητο πληροφοριακό υλικό της ΕΥΠ, υπάρχει και συνομιλία πολύ γνωστού νονού της νύχτας (αρχηγού εγκληματικών οργανώσεων, που έχει απασχολήσει τις αρχές και για σχέσεις του με την τρομοκρατία) ο οποίος φέρεται να αναφέρεται στο πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση: «Θα του λιώσω το κεφάλι» ακούγεται να λέει.
Ο Πάνος Λάμπρου στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό:

Παραμένει σύμβουλος του Παρασκευόπουλου ο Λάμπρου -Παρά τις καταγγελίες Πανούση
Μπορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος το πρωί να υπογράμμιζε ότι ο Πάνος Λάμπρου δεν είναι πλέον μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο του, ωστόσο, τα έγγραφα άλλα δείχνουν. 
Με βάση το έγγραφο που που έχει δημοσιευτεί στη Διαύγεια στις 30 Οκτωβρίου και το οποίο αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα,  διαψεύεται η άποψη ότι πλέον δεν υπάρχει οργανική-υπαλληλική σχέση του υπουργείου Δικαιοσύνης με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Λάμπρου. 

Mε το έγγραφο αυτό, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Κοσμάτος εγκρίνει «τη μετάβαση του Παναγιώτη Λάμπρου του Κωνσταντίνου, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, σιδηροδρομικώς, με ημερομηνία αναχώρησης την 1-11-2015 και επιστροφής την 3-11-2015, για υπηρεσιακούς λόγους» και ουσιαστικά ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράφει την συμπερίληψη του Παναγιώτη Λάμπρου του Κωνσταντίνου σε ειδική Ομάδα Εργασίας για την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και απεξάρτησης στους κρατούμενους.
Οπως αναφέρεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από 23 Ιουλίου του 2015, ο κ. Λάμπρου είναι μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
Σημειώνεται ότι το όνομα του Πάνου Λάμπρου ενεπλάκη στην υπόθεση σχετικά με τις σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με φυλακισμένους τρομοκράτες, βάσει των καταγγελιών Πανούση, όταν το μέλος της ΠΓ της Κουμουνδούρου εξέδωσε, χθες βράδυ, μια ανακοίνωση μέσω της οποίας επιτίθεται στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Σημειώνει μεταξύ άλλων: «Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης εξαπέλυσε εναντίον μου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προβάλλοντας "συνομιλίες" και "ντοκουμέντα" που είναι άγνωστο πώς "περιήλθαν" στη διάθεση του καναλιού, ενώ βάλλει ευθέως εναντίον μου για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών».
«Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β’ κατηγορίας και να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου. «Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας» συνεχίζει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου, «επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων - και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».«Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος - εμπλέκοντάς με σε σενάρια «φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης». Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα» επισημαίνει στην δήλωσή του ο κ. Λάμπρου. «Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους» καταλήγει ο κ. Λάμπρου.
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ο Λάμπρου εργάζεται αμισθί μέχρι τέλους του χρόνου
Το υπουργείο Δικαιοσύνης το απόγευμα της Τρίτης εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα αναφέροντας «Σε σχέση με τα αναφερόμενα για την εργασιακή σχέση του κ. Π. Λάμπρου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζεται ότι η ιδιότητά του ως μετακλητού υπαλλήλου έχει λήξει από 28/8/2015.
Μετέχει όμως αμισθί σε ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη δομών υγείας στο σωφρονιστικό σύστημα και το έργο της οποίας ολοκληρώνεται στις 31/12/2015. Με την ιδιότητα αυτή, κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Κοσμάτου, εγκρίθηκε η μετάβαση του κ. Λάμπρου σιδηροδρομικώς στη Θεσσαλονίκη (1/11/2015 – 3/11/2015) για δραστηριότητα που εμπίπτει στον παραπάνω σκοπό».
http://www.iefimerida.gr/