Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ...ΝΑ ΔΟΥΜΕ Η ΚΥΡΑ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ Η ΘΑ ΘΑΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
Οι αποκαλύψεις-«φωτιά» που έκανε την Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος κατήγγειλε ότι έχει στοχοποιηθεί από τρομοκράτες που ήταν σε επαφή και συνεργασία με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , εχουν φερει πανικο στην Κυβερνηση.
Συγκεκριμένα κάνει λόγο για δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος που διαπραγματεύονταν όπως λέει με φυλακισμένους τρομοκράτες. Το πρωί παρέδωσε έναν φάκελο που περιλαμβάνει και απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες, τις οποίες φέρεται να κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ.

Ο κ. Πανούσης αποκάλυψε έναν από τους πολλούς διαλόγους που είχε ηγετικό και καταδικασμένο στέλεχος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς που βρίσκεται στις φυλακές με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Mega μετέδωσε ένα απόσπασμα από τις συνομιλίες, που βρίσκονταν σε απόρρητα ενημερωτικά δελτία του περασμένου Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου, όπου το στέλεχος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ,Πάνος Λάμπρου, συζητά με έναν τρομοκράτη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Aπόσπαμα:

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Θα τα δούμε όλα, θα τα δούμε νομοθετικά: Σάββα Ξηρό, DNA, αποφυλακίσεις, όλα.

Ηγετικό στέλεχος Πυρήνων της Φωτιάς: Τίποτα δεν κάνατε ακόμα.

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είμαστε μόνο εμείς. Υπάρχει και ο «υπερυπουργός» και αυτός δεν είναι δικός μας.

Ηγετικό στέλεχος Πυρήνων της Φωτιάς: Καλά κάναμε τότε και βάλαμε την βόμβα. Μας κοροϊδέψατε ρε! Τι ήταν αυτά που κάνατε; Ήταν αυτά που είχαμε πει; Μας κοροϊδέψατε.

Οι συνομιλίες σύμφωνα με τον κ. Πανούση, έχουν να κάνουν με νομοθετήματα που πρέπει να περάσουν και φωτογραφικές διατάξεις ωφέλιμες για τους φυλακισμένους Πυρήνες. Σε αυτές είναι και ρυθμίσεις και διατάξεις εξαίρεσής τους για τις φυλακές Τύπου Γ'!

Ένα άλλο απόσπασμα των συνομιλιών μετέδωσε ο ΑΝΤ1:

Ηγετικό στέλεχος Πυρήνων της Φωτιάς: Κάντε κάτι για να εξαιρεθούμε από τις φυλακές τύπου Γ’

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Τα ‘παμε αυτά. Θα φέρουμε νομοθετήματα. Θα δεις νομοθετήματα και για τις φυλακές τύπου Γ’. Θα δεις θα τις καταργήσουμε και μετά θα δεις νομοθετήματα και για τον Σάββα Ξηρό.

Ηγετικό στέλεχος Πυρήνων της Φωτιάς: Και το DNA. Και το DNA είναι σοβαρό για εμάς.

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Ναι. Ναι.

Όμως τα νομοθετήματα αυτά δεν πέρασαν με αποτέλεσμα οι Πυρήνες και συγκεκριμένα κορυφαίο ηγετικό τους στέλεχος να βάλει τις φωνές στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο τηλέφωνο σε πολύ έντονο ύφος ότι τον εξαπάτησαν.

Μάλιστα σύμφωνα με τις συνομιλίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογούνται και "τα ρίχνουν" στον Γιάννη Πανούση.

Ηγετικό στέλεχος Πυρήνων της Φωτιάς: Δεν το κάνατε όπως είπατε. Μας εξαπατήσατε. Είστε ψεύτες. Δεν μπήκε τίποτα σε νόμο.

Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πανούσης το μπλόκαρε και προσπαθούμε να τον διώξουμε.

Ηγετικό στέλεχος Πυρήνων της Φωτιάς: Τον καρ…η, τον π…η. Ξέρουμε τι θέλει αυτός ο παλ…ς.

Εκείνο το διάστημα και αφού δεν έχουν περάσει τα νομοθετήματα που θα ήταν ευεργετικά για τους Πυρήνες, κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο οι απειλητικές επιστολές των Πυρήνων για τον Γιάννη Πανούση με αποτέλεσμα να ληφθούν επιπλέον μέτρα προστασίας για τον τότε υπουργό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα επίμαχα τηλεφωνήματα δυσαρέσκειας του στελέχους των Πυρήνων έγιναν την περίοδο που ήταν υπό κατάληψη η Πρυτανεία.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο κ. Πανούσης εμπλέκει και ένα άτομο το οποίο είναι πρόσωπο - κλειδί και συνεργάζονταν με ειδικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.


ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση συνομιλιών η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως ο Γιάννης Πανούσης «θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ' αυτού μοιράζει «διαλόγους» στα μέσα ενημέρωσης, τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη.».
«Πρέπει ακόμα να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιη ότι η δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης».

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαίες και προσβλητικές οι καταγγελίες Πανούση
«Ο κ.Πανούσης κατέθεσε σήμερα στη δικαιοσύνη μετά από προτροπή της κυβέρνησης.
Είχε προλάβει να δώσει συνέντευξη σε ουκ ολίγα ΜΜΕ, προσπαθώντας να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του και προσθέτει:

«Ανεξάρτητα, όμως, από τους λόγους αυτής της «καθυστέρησης», θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες».

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά πόσον έχουν βάση οι καταγγελίες Πανούση, δήλωσε:

«Γράφει ένα μυθιστόρημα και έχει καταθέσει τα ονόματα στον συμβολαιογράφο».

Για το ίδια θέμα, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε ότι η πολιτική της άποψη είναι πως αυτές οι καταγγελίες έχουν ενδιαφέρον όταν κάποιος είναι υπουργός.

Όταν έχει φύγει από υπουργός, δεν με ενδιαφέρουν οι καταγγελίες αυτές, ανέφερε η κ. Αναγνωστοπούλου, για να προσθέσει ότι είναι ζήτημα που θα ερευνήσει η Δικαιοσύνη.

«Αστυνομικές ιστορίες» ήταν το σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, όταν προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις καταγγελίες του Γ. Πανούση.


http://www.star.gr/
http://www.iefimerida.gr/