Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ.

Ανάλογο Νόμο προσπάθησε να περάσει ο Ραγκούσης του ΠΑΣΟΚ και το Συμβούλιο της Επικρατείας τον έστειλε οριστικά και αμετάκλητα στον κάλαθο των αχρήστων ως απαράδεκτο και αντισυνταγματικό. 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση του ΣτΕ, προσκρούουν στις επιταγές του Συντάγματος οι ρυθμίσεις για την κτήση ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς, καθώς η πολιτογράφηση που προέβλεπε ο αντισυνταγματικός νόμος Ραγκούση (3838/10) γινόταν με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα) και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης.
Όπως αναφέρεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

Για να γίνει όμως αναθεώρηση του Συντάγματος , αυτή δεν μπορεί να γίνει από την παρούσα Βουλή και την Κυβέρνηση του Τσίπρα αλλά από την επόμενη που θα προκύψει από νέες εκλογές και σίγουρα η επόμενη Κυβέρνηση που θα προκύψει τότε, δεν πρόκειται να είναι και πάλι του ΣΥΡΙΖΑ..

Συγκεκριμένα το άρθρο 110 του Συντάγματος προβλέπει σχετικά με την Αναθεώρηση.

H ανάγκη της αναθεώρησης του Συντάγματος διαπιστώνεται με απόφαση της Bουλής που λαμβάνεται, ύστερα από πρόταση πενήντα τουλάχιστον βουλευτών. Mε την απόφαση αυτή καθορίζονται ειδικά οι διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν.Aφού η αναθεώρηση αποφασιστεί από τη Bουλή, η επόμενη Bουλή, κατά την πρώτη σύνοδό της, αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών της σχετικά με τις αναθεωρητέες διατάξεις.

Αφήστε λοιπόν τους συριζαίους να ονειρεύονται και να σκούζουν όσο θέλουν πως θα δώσουν τάχα ιθαγένεια στα παιδιά των λαθραίων ή και στους γονείς τους. 

http://ygro-pyr.blogspot.gr/