Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Είχαν αφήσει τον Ξηρό και μπαινόβγαινε στα κελιά των «Πυρήνων της Φωτιάς» τα τελευταία δυο χρόνια

ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ...ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΚΑΡΩΝΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΕΟΥΛΑ.
Τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης του Χριστόδουλου Ξηρού, η ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν διπλή. Οχι μόνο γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερο ένα μέλος της «17 Νοέμβρη», αλλά και επειδή είχε περάσει ένα από τα τελευταία βράδια του στη φυλακή στην πτέρυγα των «Πυρήνων της Φωτιάς». Οπως προκύπτει όμως, αυτή ήταν μία από τις πολλές επισκέψεις του Ξηρού στα κελιά τους, οι οποίες γίνονται σε βάθος δύο ετών.

Αυτή τη στιγμή στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός σε υψηλότερο επίπεδο από κάθε άλλη φορά την τελευταία δεκαετία. Ουσιαστικά τρέχουν κόντρα στο χρόνο για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού πριν «χτυπήσει», ενώ παραδέχονται πως το σύστημα υποστήριξής του είναι πιο σύνθετο από ό,τι εκτιμούσαν αρχικά.


«Δεν συνάντησε τους φυλακισμένους από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς μία φορά, όπως ξέραμε ως τώρα, αλλά τρεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ομως μας προβληματίζει ότι είχε ελευθέρας για επαφές και με άλλους κρατουμένους σε όλες τις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού», δήλωσε ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο «Βήμα».

Φαίνεται όμως πως οι επισκέψεις ήταν ακόμη περισσότερες και ότι ουσιαστικά ο Ξηρός μπαινόβγαινε κατά το δοκούν στα κελιά των «Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», από τις καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον υπουργό Δικαιοσύνης προκύπτει πως ήταν πολλές οι σχετικές μετακινήσεις του, οι οποίες γίνονταν εν γνώσει αλλά και με την έγκριση του συνόλου των βαθμοφόρων των Φυλακών Κορυδαλλού, κάτι που γινόταν τα τελευταία δύο χρόνια περίπου.

Με αυτά τα δεδομένα, αλλά και έπειτα από την αποστολή σφαιρών στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη από την οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί», η αντιτρομοκρατική εκτιμά πως θα υπάρξουν διαδοχικές ένοπλες ενέργειες τις επόμενες εβδομάδες.

Μάλιστα, οι φόβοι τους είναι πως πλέον θα υπάρχει ποικιλία στόχων- πολιτικοί, διπλωμάτες, δικαστές και επιχειρηματίες- ενώ σε συνδυασμό με την εξαφάνιση του Ξηρού θεωρούν ότι υπάρχει ο κίνδυνος εκδικητικών επιθέσεων εναντίον προσώπων που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη». Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για τρία ένοπλα σχήματα που έχουν διαμορφωθεί τελευταία, σύμφωνα με το «Βήμα». Τη νέα οργάνωση του Νίκου Μαζιώτη, τους Πυρήνες με αναβαθμισμένη δράση και τις Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις, αλλά παραμένει άγνωστο με ποιους και με ποιο τρόπο θα εμφανιστεί ο Ξηρός.
iefimerida