Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

ΒΓΗΚΑΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΨΕΙΡΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΚΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ...
ΕΚΑΝΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΒΙΑΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ 
Θεατρική παράσταση στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, κάτω από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
«Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη», η θεατρική παράσταση της Ρεγγίνας Καπετανάκη και του Βασίλη Ρίσβα «ζύγωσε» σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με την κινητή μονάδα θεάτρου με τη στήριξη του Ρ/Σ 105,5 στο Κόκκινο, της δημοτικής παράταξης δήμου Αθηναίων Ανοιχτή Πόλη και της Κίνησης Κατοίκων 6ης δημοτικής κοινότητας.    

Κάτω από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τα παιδιά στα σκαλοπάτια της εκκλησίας,
δίπλα στην κλειστή παιδική χαρά, παρακολούθησαν την παράσταση μαζί τους γονείς τους. «Να ευχαριστήσετε τους γονείς σας που δεν φοβήθηκαν να σας φέρουν σήμερα εδώ», είπε στο τέλος ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος προσθέτοντας «Η βία αντιμετωπίζεται μόνο με παιδεία και πολιτισμό».  

«Αίσχος», «Αίσχος» κραύγαζαν λιγοστοί στο άλλο μισό της πλατείας, στην άλλη - γεμάτη εντάσεις - «παράσταση» για να έρθουν χειροκροτήματα από τον περισσότερο κόσμο που παρακολουθούσε μαζί με τα παιδιά τους το θεατρικό έργο να καλύψουν τις κραυγές. «Δεν φοβάμαι να στείλω το παιδί μου στο εξωτερικό και δεν τολμώ να το φέρω εδώ; Έλεος», μονολογούσε φωναχτά κάποιος. «Τραβήξτε φωτογραφίες για να ξέρουμε ποιοί είναι ποιοί;» έλεγε μια κυρία. «Αφήστε επιτέλους τις κουβέντες και ασχοληθείτε με τα παιδιά» , θα πρόσθετε ατάραχος από την όλη ένταση, ένας ηλικιωμένος.     «Ας γεμίσει η πλατεία με παιδιά και γονείς που θα δουν την παράσταση, κι ας είναι αυτό ένα βήμα για να ανοίξει σύντομα η παιδική χαρά και να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στη γειτονιά» έγραφε η ανακοίνωση του θεάτρου. Σε μια παράσταση που εδώ και χρόνια δίνεται σε διαδρόμους ή σε δωμάτια ασθενών παιδιών που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

«Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από καταγωγή, και στα παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία πριν παραδοθεί στη βαρβαρότητα» Τα παιδιά «που έπαιζαν στην πλατεία πριν παραδοθεί στη βαρβαρότητα», σήμερα επέστρεψαν.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙNDYMEDIA!!!. (ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ)
Αμετανόητοι οι Χρυσαυγίτες «αγανακτισμένοι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα» τολμούν ακόμη και για την παιδική θεατρική παράσταση , προσφορά του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, με το έργο ‘’ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΛΟΥΜ ΤΟΥ ΜΠΡΙΛΗ΄΄να τρομοκρατούν και να απειλούν,όπου μπορούν τους κατοίκους .

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, στον Πεζόδρομο του 99ου Δημοτικού Σχολείου, δύο από αυτούς και μάλιστα ένας ιδιαίτερα γνωστός, έβρισαν, προπηλάκισαν και απείλησαν ηλικιωμένη συνταξιούχο εκπαιδευτικό, μέλος της Κίνησης μας, γιατί ανάρτησε καλλιτεχνική αφίσα της παιδικής θεατρικής παράστασης.

Στην συνέχεια έσκισαν επιδεικτικά την αφίσα με συνοδεία βρισιών και απειλών γενικά κατά κάθε αντιφασίστα και αντιρατσιστή, για να προκαλέσουν φόβο στους παρευρισκόμενους (γονείς και παιδιά) που έδειξαν ενδιαφέρον για την παράσταση. Το γεγονός έχει καταγγελθεί στο Αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα

Για άλλη μια φορά φάνηκε το αληθινό πρόσωπο του Φασισμού. Όμως ο φόβος, που προσπαθεί να επιβάλει, δεν πρόκειται να περάσει και το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα μετά από πέντε χρόνια σιωπής, θα ζωντανέψει από παιδικές φωνές!

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 6ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ