Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ...ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΗΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ) ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Ανακοίνωση Νέων ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ

Σήμερα το πρωί έγινε εισβολή μεγάλης αστυνομικής δύναμης στην ΑΣΟΕΕ, σε ώρα αιχμής και με τη σχολή γεμάτη φοιτητές. Με το κλασσικό πρόσχημα του παρεμπορίου στήθηκε άλλη μια μεγάλη επιχείρηση εισβολής στο πανεπιστημιακό άσυλο και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος κι όλα αυτά από τους θιασώτες της «θεωρίας των δύο άκρων» και της «μη βίας». Είναι περιττό να πούμε το πόσο εγκληματική,
επί της ουσίας, είναι μια τέτοια εισβολή σε ώρα μαθημάτων και με τη σχολή γεμάτη. Πολύ περισσότερο, είναι απίστευτο το θράσος της αστυνομίας ώστε να ζητεί την εκκένωση της σχολής προκειμένου να διεξαχθεί η «έρευνά» της.

Καταδικάζουμε κάθε επέμβαση της αστυνομίας σε χώρους ασύλου και ζητάμε να μπει ένα τέλος σε αυτές τις αναίτιες και τρομοκρατικές εισβολές. Άκρο δεν είναι ούτε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, ούτε οι μετανάστες που κυνηγιούνται μανιωδώς τη στιγμή που τα κυκλώματα του παρεμπορίου μένουν ανέπαφα. Ακραία είναι η κυβέρνηση που θεωρεί ότι τα πανεπιστήμια, όπως και κάθε ελεύθερος χώρος κοινωνικής έκφρασης, είναι τσιφλίκι στο οποίο μπορεί να μπαινοβγαίνει. Το δόγμα «νόμος και τάξη» με το οποίο πορεύεται η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, δεν είναι παρά η άλλη όψη του πολέμου που έχει κηρύξει η ίδια κυβέρνηση στον κόσμο της εργασίας και στη νεολαία.

Εμείς θα περιφρουρήσουμε το δικαίωμά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια σε μια μη αστυνομοκρατούμενη κοινωνία.  Δεν τρομοκρατούμαστε, παρά γεμίζουμε με πείσμα τον αγώνα μας για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής που κλέβουν τις ζωές μας.

Γραφείο Τύπου Νέων ΣΥΡΙΖΑ

Επεισόδια και εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ

Επεισοδιακή ήταν η επέμβαση της Αστυνομίας έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) στην οδό Πατησίων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΓΑΔΑ για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στο πεζοδρόμιο, εξωτερικά του Πανεπιστημίου, όπου οι αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν απλώσει προς πώληση διάφορα εμπορεύματα- μαϊμού και συνελήφθη ένας αλλοδαπός μικροπωλητής.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι υπόλοιποι μικροπωλητές, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη, επιτέθηκαν στους πρώτους αστυνομικούς και στη συνέχεια μπήκαν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικοί τούς ακολούθησαν και συνέλαβαν τέσσερις από αυτούς, την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την έξοδο της οδού Αντωνιάδου.

Επί της οδού Αντωνιάδου, επίσης, εντοπίστηκε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, γεμάτο με προϊόντα με τα οποία εφοδιάζονταν οι παράνομοι μικροπωλητές.

Στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών παρεμπορίου, όπως 2.120 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 281 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, αθλητικά παπούτσια, γυαλιά, ρολόγια κ.ά. Η καταμέτρηση των ειδών συνεχίζεται.

Από τις επιθέσεις των μικροπωλητών τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων του "Ξένιου Δία", των κλιμακίων καταπολέμησης του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας και των διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.