Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: «Το Μέλλον των Βαλκανίων» από τους Ροταριανούς σε συνέδριο στη Οχρίδα. Συμμετέχουν και "Έλληνες" από...την βόρεια Ελλάδα...


  
ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΠΡΟΣΕΧΤΕ! ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;

Με συμμετοχή πάνω από 250 εκπροσώπων από συλλόγους Ροταριανών της Αλβανίας, Βουλγαρίας, Κοσσυφοπεδίου, Νοτιοσλαβίας, Βόρειας Ελλάδας, Σερβίας, Τουρκίας και Μαυροβουνίου, από σήμερα έως την Κυριακή θα διεξαχθεί  συνέδριο στην Οχρίδα με αντικείμενο το «μέλλον της περιοχής».
Ο στόχος είναι, όπως ανακοινώθηκε, να σταλεί ένα μήνυμα φιλίας και ειρήνης στο νοτιοσλαβικό κράτος, καθώς για την οικονομική συνεργασία των χωρών και να τονισθούν οι ανησυχίες για τις νέες γενιές.

Η συνάντηση θα προωθήσει την ένωση των Ροταριανών Ομίλων στο νοτιοσλαβικό κράτος, στο πλαίσιο  της Rotary International, και θα παρουσιάσει τη χώρα ως κοιτίδα των ανθρώπων καλής θέλησης στα Βαλκάνια.
 

Η πρόταση για συνεργασία των Ροταριανών των Βαλκανίων θα γίνει πράξη με την υπογραφή μια συμφωνίας, ώστε να δρομολογηθούν διακρατικές επιτροπές των Ροταριανών, μεταξύ της Βουλγαρίας  και  του Κοσσυφοπεδίου, της Νοτιοσλαβίας-FYROM και  της Τουρκίας, της Νοτιοσλαβίας-FYROM και της Βουλγαρίας.

Ο Γιουρουκόφσκι ανακοίνωσε την παρουσία των Ροταριανών από τη Βόρεια Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν προβλήματα με την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος του νοτιοσλαβικού κράτους.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν απόψεις σχετικά με τις πολιτικές οικονομικές και κοινωνικές πτυχές των ανθρώπων της περιοχής, μέσω παρουσιάσεων από διακεκριμένους ειδικούς, ευρέως σεβαστούς για τις γνώσεις τους και τη θετική συμβολή τους στην περιοχή.

Μεταξύ των ομιλητών είναι ο Erhard Busek, πρόεδρος του αυστριακού Συμφώνου Σταθερότητας θα μιλήσει με θέμα «Αλλαγές στα Βαλκάνια», ο Κρίστοφερ Χιλ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, κ.α.
 πηγη: echedoros