Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ - ΚΑΜΙΝΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ "ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ.


ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΜΠ@ΥΡΔΕΛ@ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΝΗΣ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ .ΟΙ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ.
iefimerida
Μέτωπο κατά του ρατσισμού από Μπουτάρη, Καμίνη και άλλους τρεις δημάρχους
Σε μια κίνηση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας προχώρησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και άλλοι τρεις δήμαρχοι, προκειμένου να πάρουν θέση υπέρ των ανοικτών και εξωστρεφών πόλεων και να καταπολεμήσουν τα ρατσιστικά φαινόμενα.

Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν μετά το συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων στα τέλη Μαΐου, ο κ. Καμίνης, ο κ. Μπουτάρης, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος και ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, καταφέρθηκαν κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας,
ενώ όπως αναφέρει το Βήμα, σε κείμενο που συνέταξαν με τίτλο «1.000 λέξεις για την αυτοδιοίκηση- 2,5 χρόνια μετά», αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Στηρίζουμε όχι μόνο την αποδοχή της διαφορετικότητας αλλά και την ανάδειξή της ως πολιτισμικής έκφρασης και ως συγκριτικού πλεονεκτήματος μιας δεκτικής και ανοιχτής κοινωνίας πολιτών και είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε κάθε μορφή διακρίσεων.

»Το εγχείρημα για ανοιχτές, ανεκτικές και εξωστρεφείς πόλεις βασίστηκε κατά κύριο λόγο στη φυσιογνωμία των παρατάξεών μας για αποδοχή της πολύχρωμης πολιτισμικής κληρονομιάς, της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας. Οι δράσεις αυτές ικανοποιούν τις προγραμματικές διακηρύξεις μας και επιβεβαιώνουν στην πράξη την ιδεολογική και πολιτική μας αντίθεση στον ρατσισμό, στη βία, στην ξενοφοβία και στον εθνικισμό».

Σε άλλο σημείο του κειμένου τονίζουν: «Η θεμελιώδης θέση υπέρ ενός πολυεπίπεδου και ανοιχτού διαλόγου, απαλλαγμένου από ιδεοληψίες, στενότητες, τοπικισμούς, ξενοφοβία και εθνολαϊκιστικούς μύθους, συνηγορεί υπέρ μιας φιλοσοφίας που επιδιώκει τη συνεννόηση σε τοπικό, εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».