Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ : ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΙΜΑΜΗΣ ΚHΡYTΤΕΙ ΑΚΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ


ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ  ΧΑΜΖΑ (ΑΝΔΡΕΑΣ) ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ ΑΚΡΕΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΟΠΩΣ "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ" ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΩΣ ΙΔΕΑ!!!.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ. 
iefimerida
Ο Ελληνας ακραίος ισλαμιστής ιμάμης που... τρομοκρατεί το Λονδίνο 
Ο Έλληνας ισλαμιστής που θαύμαζαν οι βομβιστές της Βοστόνης! Είναι μέλος της νέας γενιάς μουλάδων που ασκούν μεγάλη επιρροή στην Βρετανία

Συναγερμός έχει σημάνει στις βρετανικές αρχές μετά την ανατριχιαστική δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Λονδίνο, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στη νέα γενιά εξτρεμιστών Ισλαμιστών κηρύκων και ιμάδων που δίνουν αρκετές διαλέξεις και μέσα σε μεγάλα πανεπιστήμια.


Το βρετανικό περιοδικό The Week είχε πραγματοποιήσει, μάλιστα, ειδικό αφιέρωμα μόλις μερικές ημέρες πριν από την αποτρόπαια δολοφονία, κάνοντας λόγο για ριζοσπάστες ιμάμηδες, που εμπνέονται από τον φυλακισμένο ηγέτη Αμπου Κατάντα, κατηγορούμενο για κηρύγματα μίσους και σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Στο περιοδικό γίνεται εκτενής αναφορά για περίπου 200 περιπτώσεις όπου ιμάμηδες έδωσαν διαλέξεις σε μεγάλα πανεπιστήμια της Βρετανίας.

Ορισμένοι από τους ομιλητές έχουν ιστορικό εξτρεμιστικών δηλώσεων, ομοφοβίας, μισογυνισμού και κηρυγμάτων για τζιχάντ, ενώ, δύο πανεπιστήμια, το UCL και το Πανεπιστήμιο του Λέστερ έχουν διεξάγει ξεχωριστές έρευνες για αυτές τις δημόσιες διαλέξεις.

Ο Ελληνας ιμάμης

Το περιοδικό έχει και ειδική αναφορά στον Ελληνα ιμάμη Χαμζά Τζώρζη ο οποίος ήταν πρώην μέλος της ριζοσπαστικής ομάδας Χιζμπ ουτ Ταχρίρ, ο οποίος περιγράφεται σαν ένας «σοβαρός, πειστικός, ακραίος και ευπαρουσίαστος» ριζοσπάστης, ο οποίος, με βάση τις έρευνες, φέρεται να ενέπνεε με τα κηρύγματά του και τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, έναν εκ των βομβιστών της Βοστώνης.

Αναφέρεται, ακόμη, ότι στα κηρύγματά του υποστηρίζει ότι οι Μουσουλμάνοι απορρίπτουν την ιδέα της ελευθερίας του λόγου, αλλά και την ιδέα της ελευθερίας εν γένει.

Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του σαν έναν ομιλητή του Ισλάμ συγγραφέα και λέκτορα, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές δημόσιες συζητήσεις και συμπόσια για τον Ισλαμισμό και τη θρησκεία.

Ενας ειδικός επί θεμάτων ασφαλείας, ο καθηγητής Αντονυ Γκλης τονίζει ότι «Μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε τη ριζοσπαστικοποίηση εντός των χώρων των Πανεπιστημίων, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, περισσότεροι φοιτητές και απόφοιτοι θα ασπαστούν την τρομοκρατία. Οι τρομοκράτες δεν γεννιούνται, γίνονται».

Στο περιοδικό The Week μιλάει και ο Ισλαμιστής, Ουσάμα Χασάν, ο οποίος έχει απορρίψει τα τελευταία χρόνια τις εξτρεμιστικές ιδέες και καταγγέλλει ότι οι ακραίες ομάδες έχουν καταλάβει τις ισλαμικές κοινωνίες σε μεγάλα πανεπιστήμια, αρνούνται την ελευθερία έκφρασης σε άλλους Μουσουλμάνους».