Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

"ΠΟΥΛΑΕΙ" Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΤΗΝ "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ" ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ


Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΥΡΩΠΗΣ" ΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ...ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ...ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ.
Μετά από σειρά διαμαρτυριών, ανακοινώθηκε πριν λίγο ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, σήμερα, στην Νάπολη, η προγραμματισμένη συνάντηση για την ίδρυση του ιταλικού πολιτικού κινήματος Αlba Dorata Europa (Χρυσή Αυγή Ευρώπη).

Οι Ιταλοί διοργανωτές της εκδήλωσης, είχαν αναγγείλει, μέσω ιστότοπου, ότι επρόκειτο για «ένα κίνημα εθνικιστικό, παραδοσιακό, υπέρ μιας ομόσπονδης Ευρώπης».

Η διαφήμιση της συγκεκριμένης συνάντησης, είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του δικτύου «αντιφασιστική και αντιρατσιστική Νάπολη»,
όπως και του κεντροαριστερού δημάρχου της πόλης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις. «Πρωτοβουλίες σαν και αυτή, στην Νάπολη, σε μια πόλη που έδωσε μεγάλο αγώνα της κατά του φασισμού, είναι απαράδεκτες και κατάπτυστες», τόνισε ο Ντε Ματζίστρις.

Οι διοργανωτές της συνάντησης, έκαναν γνωστό, πριν λίγο ότι «αναβάλλεται για νέα ημερομηνία- η οποία θα καθοριστεί στο μέλλον- εξαιτίας του κλίματος μεγάλης έντασης που έχει δημιουργηθεί». «Δεν έχουμε σχέση με το ελληνικό, ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, έστω και αν ανήκουμε στον ιδεολογικό χώρο της δεξιάς», έχουν τονίσει από το διαδίκτυο τους τόπο, τα πιθανά μελλοντικά ιδρυτικά μέλη του Alba Dorata Europa (Χρυσή Αυγή Ευρώπη).
makeleio.gr