Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

ΤΟN ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ;


ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ. ΤΟΝ ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΑΡΑΓΕ; O ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ; H O ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ;
Aπο protothema
Στην τελική ευθεία, με εντολή Σαμαρά, έχει μπει η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», το μόνο που απομένει για την ανέγερση του μοντέρνου κτιρίου που σε τίποτα δεν θα θυμίζει τα παραδοσιακά τζαμιά με τους μιναρέδες, είναι η δημοπράτηση του έργου από το υπουργείο Μεταφορών.
Η απόφαση για την υλοποίηση του τζαμιού είχε παρθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρκετά πριν από την προσβλητική προσφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, να πληρώσει η Τουρκία για την οικοδόμηση του τεμένους, απόφαση κατά της οποίας τάχθηκαν οι μουσουλμανικές ενώσεις της Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι υπόθεση της ελληνικής πολιτείας.
Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος ,
στην περιοχή του οποίου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τζαμί, έχει ταχθεί υπέρ της κατασκευής του στο πλαίσιο του σεβασμού όλων των θρησκευτικών ελευθεριών.
Το κόστος του μουσουλμανικού τεμένους -χωρητικότητας 350 ατόμων- θα αγγίξει τα 846.000 ευρώ, ενώ από το κτίσμα θα απουσιάζουν οι παραδοσιακοί μιναρέδες, καθώς το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη που έχει αναλάβει το έργο, έκρινε ότι η κατασκευή ενός μιναρέ δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.