Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

ΨΑΧΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΕΣ...ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: EMEIΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΩΣ:
1ον :ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.
ΚΑΙ 2ον: ΩΣ ΣΑΚΟ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ.
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΟΛΩΠΕΣ.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΕΡΔΟΣ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ "ΤΡΩΕΙ" ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΖΑΜΠΑ
Aπο newsbomb.gr:
Τι κοινό έχει ο Μπόνο, ο Μπιλ Κλίντον, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο «Εξολοθρευτής» Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου; Είναι όλοι τους «εξέχοντες» ομιλητές ενός αμερικανικού γραφείου, του «Harry Walker Agency», που τους «κλείνει» εμφανίσεις ανά τον κόσμο, με το αζημίωτο φυσικά.
Ουσιαστικά, ο πρώην πρωθυπουργός βρήκε έναν ακόμη τρόπο να αυξήσει τα εισοδήματά του. Η τελευταία ενασχόληση του κ. Παπανδρέου ίσως είναι η ιδανική γι' αυτόν: αμείβεται για να ταξιδεύει και να εκφωνεί «φλογερούς» λόγους, καθώς έγινε το πιο πρόσφατο μέλος του γραφείου «The Harry Walker Agency».
Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα του γραφείου, ο κ. Παπανδρέου «ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Καθώς έχει συμπεριληφθεί από το περιοδικό Foreign Policy στη λίστα με τους "100 κορυφαίους διανοητές" για το 2010 και "κάνοντας το καλύτερο κατά τη διάρκεια της χειρότερης χρονιάς της Ελλάδας", μιλά για την παρούσα κατάσταση της Ευρωζώνης και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς, λίγοι βρίσκονται σε καλύτερη θέση από τον κ. Παπανδρέου, που μπορούν να ρίξουν μια διορατική ματιά στην οικονομική κρίση, χωρίς να ξεχνούν το πού πηγαίνουμε».

Μάλιστα, η ιστοσελίδα μας προτρέπει να «κλείσουμε τον Γιώργο Παπανδρέου για δημόσιες ομιλίες, πολιτικές εκστρατείες ή ομιλίες κινήτρων». Δεν μας πληροφορεί βέβαια πόσο θα μας κοστίσει μία εμφάνιση του κ. Παπανδρέου. Αν σκεφτεί κανείς όμως τους «διορατικούς» χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της κρίσης, όπως το να οδηγήσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ, οι συμβουλές του θα είναι «ανεκτίμητες».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το «Harry Walker Agency» (HWA) είναι μια επιχείρηση που «διαχειρίζεται» εξέχοντες ομιλητές και τους προωθεί σε ανά τον κόσμο σεμινάρια και events. Για να βρει τον κατάλληλο «ομιλητή», που ταιριάζει στις απαιτήσεις του πελάτη, αμείβεται με αστρονομικά ποσά. Το ίδιο αστρονομική είναι και η αμοιβή του κάθε ομιλητή για μία και μοναδική εμφάνιση. Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν οι New York Times σε παλιότερό τους δημοσίευμα, το HWA είναι «το γραφείο που εκπροσωπεί τους πρώην προέδρους Μπιλ Κλίντον και Τζέραλντ Φορντ, καθώς και πολλούς άλλους σελέμπριτι που παίρνουν αμοιβές με πέντε ή έξι ψηφία για κάθε εμφάνιση». Για παράδειγμα, ο κ. Κλίντον, ως εξέχον μέλος του γραφείου, είχε βγάλει 9 εκατομμύρια δολάρια για 59 εμφανίσεις, μέσα σε ένα χρόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.