Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ποιος έκαψε τη Χίο;



Έξαλλοι οι κάτοικοι, τα ρίχνουν στις συνομιλίες τους στους «φίλους και γείτονες» εξ Ανατολών-Τι θα βγει να μας πει κάποιος Τούρκος αξιωματούχος σε δέκα χρόνια, όπως ο Μεσούτ Γιλμάζ;

Η παρουσία πριν τις πυρκαγιές ομάδας Τούρκων «τουριστών» στο νησί, εγείρει ερωτήματα. Από την άλλη, οι ζημιές στην χλωρίδα και στην πανίδα του νησιού, είναι ανυπολόγιστες, ενώ η πυρκαγιά, εξακολουθεί να μαίνεται, καθώς ενισχύεται από τους ανέμους έντασης ως και οκτώ μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Καίγεται όλο το νησί... Στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του, τα πράγματα είναι ακόμα πολύ δύσκολα, ενώ στο νότιο, η κατάσταση δείχνει να ελέγχεται. Στο νησί επιχειρούν εννέα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού, παρά τους ισχυρούς ανέμους, 32 οχήματα με 70 πυροσβέστες (20 εκ των οχημάτων έφτασαν με αρματαγωγό του Πολεμικού μας Ναυτικού από την Ελευσίνα), πεζοπόρο τμήμα 70 ατόμων, 50 εθελοντές και 80 στρατιώτες. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στις Καρυές, στο κεντρικό τμήμα της Χίου και αρχικά είχαν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους τα τρία χωριά.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.