Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ:'' Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ''

Ακόμη και να μην είχε προηγηθεί το χαστούκι στην Λιάνα Κανέλλη ο Ηλίας της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα ήταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας.
Άμεσος στο λόγο και στην σκέψη, ευπαρουσίαστος, γυμνασμένος και με στρατιωτικό κούρεμα, από την πρώτη στιγμή η εικόνα του είχε κερδίσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Ο 32χρονος χρυσαυγίτης Βουλευτής από τον Πειραιά αποκαλύπτει... στο weekend το αληθινό του πρόσωπο κι όχι εκείνο που όπως υποστηρίζει κατασκεύασαν τα ΜΜΕ επειδή … «πουλάει».

Η Ηλίας Κασιδιάρης είναι ένα πρόσωπο που αμφισβητήθηκε και κρίθηκε δικαίως αυστηρά. Ζει στον Πειραιά με την οικογένειά του. Υπήρξε αριστούχος μαθητής και

δηλώνει άνθρωπος ήρεμος που αντιδρά φυσιολογικά όπως κάθε Έλληνας. Μιλάει για τις διαπροσωπικές του σχέσεις και πώς λειτουργεί σ’ αυτές. Δεν μετανιώνει για όσα έγιναν στον ΑΝΤ1, εκτιμώντας ότι αντέδρασε ανθρώπινα και φυσιολογικά, ενώ αποκαλύπτει ποια ήταν η αντίδραση της μητέρας του.

Συνέντευξη στη Στέλλα Νοβάκη

-Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια; Μεγαλώσατε σε οικογένεια που μπορούσε να σας παρέχει τα πάντα ή υπήρχαν και δυσκολίες;

«Μεγάλωσα ήρεμα και θα έλεγα χωρίς στερήσεις σε μια μεγάλη οικογένεια. Οι γονείς μου φρόντισαν να μου δώσουν αρχές και αξίες τις οποίες τηρώ. Μου δίδαξαν πολλά και πάνω απ’ όλα να μιλάω σωστά ελληνικά. Αυτό συνεχίστηκε και στο σχολείο. Αγαπούσα τη μελέτη και υπήρξε αριστούχος μαθητής».

-Μικρός φανταζόσασταν τον εαυτό σας πολιτικό ή κάτι άλλο;

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό. Δεν μ’ αρέσει να είμαι πολιτικός. Μ’ αρέσει να είμαι ένας πολίτης που παλεύει η κοινωνία και οι συμπολίτες του να κάνουν ένα βήμα μπροστά κάθε φορά.

-Από την εξωτερική σας εμφάνιση είναι φανερό ότι γυμνάζεστε, αυτό είναι συνέπεια συγκεκριμένου τρόπου ζωής που ακολουθείτε γιατί θέλετε να έχετε μια προσεγμένη εμφάνιση;

Το κάνω ή τουλάχιστον το έκανα γιατί μ’ αρέσει η γυμναστική. Κανείς δεν διαφωνεί άλλωστε στο ότι η γυμναστική κάνει καλό στην υγεία. Συνδυάζει βέβαια και μια υγιή εμφάνιση. Φυσικά τώρα έχω περιορίσει πολύ την γυμναστική, εξαιτίας των κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων.

-Και ο κ. Μιχαλολιάκος σας έχει απαγορεύσει και το γυμναστήριο της Βουλής;

Έ, δεν μας απαγόρευσε και τη γυμναστική. Δεν είναι έτσι. Απλά συμφωνήσαμε όλοι ότι δεν θα χρησιμοποιούμε το γυμναστήριο της Βουλής. Για να μην κάνουμε κακές παρέες…

-Πριν προκύψει η πολιτική στη ζωή σας, πώς σας άρεσε να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας; 

Και πάλι δεν είχα πολύ χρόνο γιατί πάντα εργαζόμουν. Από την ημέρα που απολύθηκα από το στρατό δεν έχει περάσει ημέρα που να μην έχω κολλήσει ένσημα. Έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε φαρμακευτική εταιρεία και τα τελευταία χρόνια διατηρούσα το δικό μου γραφείο ποιοτικού ελέγχου τροφίμων. Ωστόσο μ’ αρέσει να γράφω, να διαβάζω, να πηγαίνω σινεμά. Τώρα βέβαια όλα αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα.

-Τι βιβλία θα βρει κανείς στη βιβλιοθήκη σας;

Διάφορα, αλλά κυρίως λογοτεχνικά και όσα έχουν να κάνουν με την αρχαία ελληνική ιστορία, της οποίας είμαι λάτρης.

-Να υποθέσω πως αν ψάξει κανείς δεν θα βρει τον «Τσελεμεντέ του Αναρχικού», αλλά θα βρει το «Ο Αγών μου;»

Λάθος. Θα τα βρει και τα δύο. Κι αν τα δει κανείς θα καταλάβει ότι τα έχω διαβάσει. Δεν τα έχω μόνο για να γεμίζουν τη βιβλιοθήκη μου.

-Έχετε την εικόνα του «σκληρού» πώς αντιμετωπίζεται τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, λειτουργείτε το ίδιο;

Δεν νομίζω ότι έχω την εικόνα του σκληρού. Αυτή την εικόνα θέλησαν να την περάσουν τα ΜΜΕ γιατί αυτή πουλούσε. Στις διαπροσωπικές μου σχέσεις είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος που σε κάθε κατάσταση αντιδρώ φυσιολογικά, όπως όλοι. Άλλωστε το έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι πίσω από το πολιτικό κοστούμι, όταν πρέπει να λειτουργήσω ανθρώπινα, δεν καταπιέζομαι. Γενικότερα, είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Δεν επιδιώκω εντάσεις αρκεί φυσικά να μην προκληθώ. Σ’ αυτή την περίπτωση αντιδρώ φυσιολογικά, όπως κάθε άνθρωπος. 

-Ήρθε πρώτα στη ζωή σας η Χρυσή Αυγή και μετά η πολιτική;

Πρώτα η Ιδεολογία και μετά η πολιτική. Φυσικά οι πολιτικές μου σκέψεις και ανησυχίες ταυτίζονται με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, την οποία πίστεψα και ακολούθησα και ελπίζω ότι θα συνεχίσω να ακολουθώ.

-Ποια είναι η γεύση που σας έχει αφήσει η ενασχόλησή σας με την πολιτική μέχρι στιγμής;

Δυστυχώς από την κοινοβουλευτική μου εμπειρία μέχρι στιγμής, διαπίστωσα από κοντά σε πόσο διαφορετικούς ρυθμούς λειτουργεί η Βουλή. Ως εργαζόμενος που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση ότι π.χ. πριν μερικές ημέρες με την ψηφοφορία των προέδρων και αντιπροέδρων στη Βουλή, χάσαμε τόσο πολύτιμο χρόνο για να καταλήξουμε σε κάτι γνωστό… ή στο τίποτα με την εκλογή του ζ’ αντιπροέδρου. Μου φάνηκε τουλάχιστον απαράδεκτο. 

-Τί απαντάτε σε όσους πιστεύουν ότι και Χρυσή Αυγή θα αστικοποιηθεί και θα φθαρεί από την εξουσία όπως τα υπόλοιπα κόμματα;

Περιμένετε, κάντε υπομονή και θα δείτε…

-Στις 18 Ιουνίου η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή. Εσείς εκπροσωπείτε μια περιφέρεια με πολλά προβλήματα και με κόσμο έντονα αγανακτισμένο. Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;

Η Περιφέρεια Αττικής, είναι μια μεγάλη περιφέρεια με πολλά προβλήματα. Οι πολίτες μαστίζονται κυρίως από την εγκληματικότητα και την ανεργία. Εμείς δεν απομακρυνόμαστε από τη βάση μας, ξεκινάμε από την γειτονιά, ξεκινάμε από τον πολίτη. Έχουμε υποχρέωση αυτές τις δύσκολες ώρες να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό του Έλληνα.

-Λένε ότι είστε ο «έμπιστος» του κ. Μιχαλολιάκου, ότι μάλιστα έχετε συγγενική σχέση ισχύει αυτό;

Αυτό είναι ένας ακόμη μύθος που δημιούργησαν τα ΜΜΕ για να κατηγορήσουν το κόμμα και τον κ. Μιχαλολιάκο για οικογενειοκρατία. Δεν ισχύει σαφώς κάτι τέτοιο. Όσο για το «έμπιστος» σαφώς υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης, όπως και με τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής.

-Αν κάποιοι δεν σας προσέδιδαν νεοναζιστικά χαρακτηριστικά, χωρίς να εξετάζουμε την πρόθεσή τους, πιστεύετε ότι θα είχε κερδίσει η Χρυσή Αυγή το ίδιο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ;

Τα νεοναζιστικά χαρακτηριστικά τα ανακάλυψαν τα ΜΜΕ για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Όχι μόνο σ’ αυτή την περίπτωση, αλλά γενικά αλλοιώνουν την εικόνα μας. Εμείς αποδείξαμε ποιοι είμαστε μέσα από τις ξεκάθαρες θέσεις μας.

-Μετά το περιστατικό στον ΑΝΤ1 πολλοί είπαν ότι αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Τι απαντάτε;

Σε καμία περίπτωση το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής δεν κρίνεται από ένα περιστατικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που θέλουν να περάσουν συγκεκριμένα ΜΜΕ. Δείξαμε το αληθινό μας πρόσωπο κι αυτό δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει κανείς με την συνολική μας παρουσία, εκφράζοντας δημόσια τις θέσεις μας.

-Πόσο σας έχει επηρεάσει αυτό το γεγονός;

Δεν άφησα να με επηρεάσει ιδιαίτερα. Σαφώς με απασχολούσε εκείνες τις ημέρες, περισσότερο γιατί ενοχλούσαν την οικογένειά μου που δεν έφταιξε σε κάτι.

-Αντιδρά γενικά έτσι ο Ηλίας Κασιδιάρης, είτε απέναντι σε γυναίκα είτε σε άνδρα;

Αντιδρώ φυσιολογικά, όπως κάθε άνθρωπος, ανάλογα με την πρόκληση που θα δεχτεί.

-Τι σας είπε η μητέρα σας γι’ αυτό το γεγονός, έτσι όπως το είδε στην τηλεόραση;

Όπως είναι φυσικό στην αρχή σοκαρίστηκε. Έπειτα όμως δικαιολόγησε απόλυτα την αντίδρασή μου. Όπως άλλωστε το ίδιο έκαναν και χιλιάδες πολίτες που ήρθαν σε επαφή μαζί μου και μου είπαν την άποψή τους για το περιστατικό.

-Πιστεύετε ότι από αυτήν την ιστορία χάσατε ή κερδίσατε;

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής παρέμειναν σταθερά. Πιστεύω όμως ότι κερδίσαμε από την άποψη ότι συσπείρωσε τις δυνάμεις της Χρυσής Αυγής.

-Πολλοί συνάδελφοί σας κάνουν πολιτική μέσα από το ίντερνετ

Θα έχουν το λόγο τους. Πιστεύω ότι η πολιτική γίνεται στο δρόμο, δίπλα στον πολίτη. Συμφωνώ ότι το ίντερνετ είναι επικοινωνιακό εργαλείο της πολιτικής, όχι όμως πολιτική δράση.

-Είστε αυτό που λέμε γκατζετάκιας; Ασχολείστε με το ίντερνετ;

Δεν είμαι γκατζετάκιας ιδιαίτερα, άλλωστε δεν έχω και χρόνο. Έχω λογαριασμό στο twitter, επιχείρησα και στο facebook αλλά συνεχώς … ρίχνουν και εξαφανίζουν τη σελίδα μου.

-Στο ίντερνετ γίνεται χαμός με το συγκεκριμένο βίντεο, από τους χρήστες που αντιμετωπίζουν το περιστατικό με πολύ χιούμορ. Πώς αντιδράτε στη σάτιρα που σας κάνουν;

Κάποιοι πραγματικά σχολίασαν το γεγονός πολύ έξυπνα και με πολύ χιούμορ. Αποδέχομαι το χιούμορ. Τα περισσότερα σχόλια άλλωστε ήταν καλοπροαίρετα. Ήταν όμως πράγματι απολαυστικά όσα γράφτηκαν για την αντίδραση του Παυλόπουλου.

-Ένα από αυτά που λέει ο κόσμος είναι η ατάκα «Να στείλουμε τον Κασιδιάρη να επαναδιαπραγματευτεί με τη Μέρκελ». Πώς θα ήσασταν απέναντί της εάν είχατε την ευκαιρία να την συναντήσετε;

Θα την αντιμετώπιζα με επιχειρήματα κι όχι με κατεβασμένα παντελόνια, όπως την αντιμετωπίζουν δυστυχώς οι κυβερνώντες. Αν η Χρυσή Αυγή αναλάμβανε να φέρει εις πέρας την περίφημη επαναδιαπραγμάτευση, σίγουρα θα υπήρχε μία μεγάλη ελπίδα για την Ελλάδα.

2 σχόλια:

  1. Εχει την προοπτικη για πραγματα μεγαλα

    στην πολιτική αυτός ο Ελληνας.

    Προς αυτην την κατευθυνση και οι ευχες λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ .ΕΤΣΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ .
    ΠΡΟΣΕΧΕ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ...ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ ΜΕ 5 ΝΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.