Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΛΑΣΕ ΑΛΒΑΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ. ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ 12.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ "ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ".


ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ .ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΦΟΥ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.
Απο neswbomb:
Καταδίκη της Ελλάδας για απέλαση Αλβανού μετανάστη χωρίς άδεια
Για παραβίαση των διατάξεων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια και του δικαιώματος πραγματικής προσφυγής καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Δικαστήριο δικαίωσε πλήρως Αλβανό μετανάστη που απελάθηκε από τη χώρα επειδή δεν ανανέωσε έγκαιρα την άδεια παραμονής του, και στη συνέχεια προσέφυγε σε αυτό.
Ο Αρμπέν Λίσα, Αλβανός υπήκοος, κατοικούσε νομίμως στη Σκάλα Λακωνίας, με βάση άδειες παραμονής που ανανέωνε διαδοχικά, από το 2003 έως και τις 27 Φεβρουαρίου του 2010.
Για την επόμενη άδεια παραμονής του, υπέβαλε αίτηση στις 20 Απριλίου του 2010, διότι νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο.
Όμως, στο μεσοδιάστημα οι ελληνικές αρχές τον συνέλαβαν και τον κράτησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, επειδή η άδεια παραμονής είχε λήξει. Στη συνέχεια, απελάθηκε στην Αλβανία.
Για τις συνθήκες σύλληψης, κράτησης και απέλασης του Αρμπέν Λίσα, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για σωρεία παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υποχρέωσε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 12.000 ευρώ για ηθική βλάβη στον προσφεύγοντα και να πληρώσει 1.500 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

2 σχόλια:

  1. ΟΡΙΣΤΕ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΛΒΑΝΟΥΣ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που καταντησαμε... να μην εχουμε να φαμε κ να πληρωνουμε κ τα Αλβάνια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.