Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κάστρο λαθρομεταναστών!



Σε επικίνδυνο άβατο παρανόμων τείνει να μετεξελιχθεί ο ευρύτερος πανεπιστημιακός χώρος γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), μετά τα θλιβερά συμβάντα της 7ης Δεκεμβρίου που απαθανατίστηκαν από ερασιτέχνη κάμεραμαν και προβλήθηκαν στο Διαδίκτυο.

Χτες το μπερντάκι μεταξύ λαθρομεταναστών, αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων συνεχίστηκε και έβαλε πάλι σε κίνδυνο περαστικούς και εποχούμενους, τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα κι ενώ τα καταστήματα της Πατησίων προσπαθούν να δουλέψουν για να μη βάλουν λουκέτο. Το σκηνικό που στήνουν για δεύτερη φορά λαθραίοι, κουκουλοφόροι με μαύρες σημαίες και «αλληλέγγυοι» θυμίζει replay εποχών υπατίας. Το πεζοδρόμιο της ΑΣΟΕΕ, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου, κατά ανεπίτρεπτο τρόπο έχει μεταβληθεί σε πυρήνα παραεμπόριου και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε μορφή ανοχής λόγω πανεπιστημιακού ασύλου.

Χτες, μετά τις 12 το μεσημέρι, κι ενώ κλούβες των ΜΑΤ και συμβατικά της Ασφάλειας προσέγγισαν το Πεδίον του Αρεως για να ελέγξουν το υπαίθριο αφρικανικό παζάρι, δέχτηκαν επίθεση. Οι αστυνομικοί κατά ανεπίτρεπτο τρόπο (όπως καταγγέλλεται σε αντιεξουσιαστικά sites) άρχισαν να ρίχνουν χημικά για να διασπάσουν τους ταραξίες, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους καταναλωτές που εκείνη την ώρα έκαναν τα ψώνια τους. Το αποτέλεσμα ήταν μια τρύπα στο νερό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκονται στα χαρακώματα, προσπαθώντας να επιμερίσουν ευθύνες ο ένας στον άλλον για την άνευ όρων παράδοση του ιστορικού κέντρου στο οργανωμένο έγκλημα και στα πλοκάμια της μαφίας των γκέτο. Χτες ο «κύριος φρούραρχος» της βίλας στο Καστρί Χρήστος Παπουτσής επανήλθε με νέες δηλώσεις αποποίησης ευθυνών, απαντώντας στις κατηγορίες του Γιώργου Καμίνη για το χάλι της Αθήνας.


Στέφανος Χίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.