Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Και άγαλμα του Φιλίππου στήνουν οι Σκοπιανοί!!



Μετά την τελευταία πρόκληση των Σκοπιανών στα μέσα του Ιουνίου 2011 με την ανέγερση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρική πλατεία της πόλης έρχεται ένας νέος παραλογισμός από τους γείτονες με την ανέγερση αγάλματος του Φιλίππου, πατέρα του Αλεξάνδρου.

Όπως και την προηγούμενη φορά η κυβέρνηση δεν τολμά να ονομάσει ξεκάθαρα το άγαλμα όπως θέλει και έτσι ο Φίλιππος θα ονομαστεί "Πολεμιστής με συνοδευτικά στοιχεία" όπως και ο Μέγας Αλέξανδρος ονομάστηκε "Έφιππος πολεμιστής".


Το άγαλμα θα στηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης απέναντι από την χαρακτηριστική κεντρική πέτρινη γέφυρα και θα το περιτριγυρίζουν 4 συντριβάνια. Το έργο θα ανέρχεται συνολικά στα 28 μέτρα με το 13 μέτρων άγαλμα να βρίσκεται πάνω σε βάθρο 15 μέτρων. Τα συντριβάνια θα έχουν και αυτά αγάλματα αρχαίων πολεμιστών (Ελλήνων φυσικά) χωρίς συγκεκριμένες ονομασίες και αυτά. Το χάλκινο άγαλμα του Φιλίππου θα κοιτάει προς το άγαλμα του "Έφιππου πολεμιστή". Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα γύρω κτίρια θα ανακαινιστούν σε "νεοκλασικό" ρυθμό έτσι ώστε οι προσόψεις τους να ταιριάζουν με το μεγαλοπρεπές άγαλμα.

Όλα αυτά γίνονται σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα των Σκοπιανών που ονομάζεται "Σκόπια 2014" και έχει σαν στόχο την ανέγερση αγαλμάτων και μνημείων σε όλη την πρωτεύουσα για να "τιμήσουν την ιστορία της χώρας". Σε αυτό το πρόγραμμα συγκαταλέγονται και ένα μουσείο ιστορίας, δύο νέες γέφυρες, μία αψίδα θριάμβου (!), ένας οβελίσκος και αμέτρητα μεγάλα και μικρότερα αγάλματα.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην γείτονα και ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων για την παραχάραξη της ιστορίας και την εμφύτευση "μακεδονικού" πατριωτισμού στους πολίτες μίας χώρας που ψάχνει εθνική ταυτότητα, στην Ελλάδα οι αξιωματούχοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν φαίνεται να ξυπνούν έγκαιρα. Κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν την όλη κατάσταση ακίνδυνη, ίσως ακόμα και γελοία. Όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στο μέλλον η Ελληνική αδιαφορία και η Σκοπιανή επιμονή δεν θα δημιουργήσουν ένα κλίμα που θα μας φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων.

Όσο μας κυβερνούν μνημονιακές μαριονέτες όμως δεν περιμένουμε τίποτα παραπάνω... Ο Ελληνικός λαός είναι αυτός που πρέπει να δώσει την αρμόζουσα απάντηση στους Σκοπιανούς και σε όσους τολμούν να διαστρεβλώνουν και να κλέβουν την Ιστορία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.