Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πανικός στην κυβέρνηση για ενδεχόμενη "θερμή" κρίση με Τουρκία.



Την στιγμή που η Άγκυρα έχει εξαγγείλει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και απειλεί με βομβαρδισμό την εξέδρα γεώτρησης της Noble Energy, η Ελλάδα ζητεί εναγωνίως να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας θεωρώντας ότι έτσι "ξορκίζει το κακό": Έκτακτη συνάντηση με τον Αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ σε λίγη ώρα στη Σεβίλλη θα έχει ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, με πρωτοβουλία του ιδίου, δηλαδή κατόπιν κυβερνητικής εντολής, αφού ουδέποτε θα προχωρούσε σε τέτοιο αίτημα, ειδικά σε μια τέτοια στιγμή, χωρίς να έχει το "πράσινο φως" από την πολιτική ηγεσία.

Τι θα συζητηθεί μεταξύ των δύο Αρχηγών είναι άγνωστο. Μπορεί να παρακαλέσει τους Τούρκους να μην προχωρήσουν σε "θερμό επεισόδιο". Γενικά, η κυβέρνηση εμφανίζεται πανικοβλημένη στο ενδεχόμενο να εξελιχθεί η κρίση σε "θερμή". Λες και αν συναντηθεί με τον Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ υπάρχει ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να απαλειφθεί.

Έχει ήδη αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία, όπως αναφέρουν άριστα πληροφορημένες πηγές στο defencenet.gr "Να μην υπάρξει τίποτα περισσότερο από εμφάνιση σκαφών του Λιμενικού στην περιοχή που θα πλεύσουν τα νορβηγικά σκάφη και να κοινοποιηθεί απλά η άποψη της ελληνικής πλευράς ότι πλέουν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα".

Και γιατί δεν παραδίδουν τα κλειδιά της χώρας να τελειώνουμε μια και καλή; Επειδή τα έχουν ήδη δώσει στην Τρόικα και το ΔΝΤ; Ας τους βάλουμε να την μοιράσουν τη χώρα, Τρόικα και Τουρκία, να λυθεί το πρόβλημα.
Το πρωί του Σαββάτου τα νορβηγικά ερευνητικά πλοία "Bergen Surveyor" και "Thor Beamer" συνέχιζαν τις ερευνητικές εργασίες νοτίως του κόλπου της Αττάλειας, σε διεθνή ύδατα αλλά πάνω από τουρκική υφαλοκρηπίδα. Τα δύο ερευνητικά πλοία δεν συνοδεύονται από άλλα σκάφη και εκτιμάται ότι διενεργούν σεισμικές εργασίες, πλέοντας με χαμηλή ταχύτητα.

Χθες έκαναν εργασίες επάνω από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα, αλλά όλοι σε Ελλάδα και Κύπρο, "σφυρίζουν αδιάφορα"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.