Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Πολίτες έπιασαν αλλοδαπό ληστή στο Παγκράτι. Πρώτα τον σάπισαν στο ξύλο και μετά τον παρέδωσαν στην αστυνομία.



Καθημερινά είναι πλέον τα φαινόμενα επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας με τους ληστές να στρέφονται στους εύκολους στόχους και να χτυπάνε μέρα μεσημέρι.

Η κάμερα του NEWS 247 κατέγραψε επίθεση νεαρού άνδρα σε γυναίκα, η οποία προσπαθούσε να βγάλει χρήματα από ΑΤΜ υποκαταστήματος της Alpha Bank, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το περιστατικό συνέβη στις 16:40 επί της οδού Σπύρου Μερκούρη. Μια γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια, φωνάζοντας ότι της έκλεψαν το πορτοφόλι.

Περαστικοί που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον αλλοδαπό δράστη λίγα μέτρα παρακάτω στην οδό Αλκιμάχου.

Ο επίδοξος ληστής έφερε τραύματα στο πρόσωπο, καθώς οι πολίτες στην προσπάθειά τους να τον πιάσουν τον χτύπησαν, ενώ τους παρακάλεσε να τον αφήσουν λέγοντας ότι "έκανε ένα λάθος".

Οι πολίτες τον παρέδωσαν σε αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο ένα τέταρτο αργότερα.

Συνεχείς επιθέσεις καταγγέλλουν οι πολίτες

Αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος συμμετείχε στην ακινητοποίηση του νεαρού, μιλώντας στο NEWS 247 κατήγγειλε τις τραγικές ελλείψεις στην αστυνόμευση της Αττικής.

"Πριν δύο εβδομάδες είχαν κλέψει την τσάντα της μητέρας μου, η οποία είχε πάρει και το δώρο της Πήγαμε στην αστυνομία καθώς πήραμε τα στοιχεία του δράστη(σσ τον αριθμό πινακίδας), αλλά η ελληνική αστυνομία έκανε για άλλη μια φορά τη δουλειά της, δηλαδή δεν έκανε τίποτα" είπε χαρακτηριστικά.

"Γι' αυτό τώρα σίγουρα αισθάνθηκα ικανοποίηση που βοήθησα στη σύλληψη του κακοποιού" πρόσθεσε.

Μάλιστα συνέστησε σε γυναίκες και παιδιά να μάθουν μια πολεμική τέχνη για να μπορούν να προστατευθούν από τους εγκληματίες και σημείωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο, αυτή τη στιγμή να δραστηριοποιούνται στην Αττική μόνο 1.200 αστυνομικοί, όταν το πρόβλημα της εγκληματικότητας οξύνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. για το πρώτο εξάμηνο του 2011, παρατηρείται σημαντική αύξηση σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, με την μικροεγκληματικότητα να θεριεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.