Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ξένοι μεταφραστές και ψυχολόγοι στην αστυνομία με 5.000 ευρώ μισθό!



Αντί να στέλνουν τους εγκληματίες σε καταναγκαστικά έργα, τους παρέχουν και ηθική υποστήριξη… Ερωτούμε: γιατί ο Αφγανός εκτελεστής του 44χρονου στην 3ης Σεπτεμβρίου παραμένει ακόμα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού;

Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει υπό το βάρος των αβάσταχτων οικονομικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και η ανεργία των Ελλήνων χτυπάει «κόκκινο», έρχεται άλλο ένα δείγμα της εμπαικτικής και περιφρονητικής συμπεριφοράς των πολιτικάντηδων και της ΕΛ.ΑΣ. Τα όσα διαβάσετε χρειάζονται ατσάλινα νεύρα, γι’ αυτό προσοχή. Τα νέα αφορούν τους νεοπροσληφθέντες αλλοδαπούς διερμηνείς αλλά και τους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στην ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι υπέγραψαν χρυσές συμβάσεις, προκειμένου να εργάζονται στους Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) για να μεταφράζουν διάφορα έγγραφα και να συνεισφέρουν στην ψυχική υγεία των λαθρομεταναστών (γιατί οι Έλληνες-θύματα των λαθρομεταναστών δεν έχουν ανάγκη!).

 Ακούστε και το πλέον εξοργιστικό: οι υπογεγραμμένες εργασιακές συμβάσεις αναφέρουν ότι οι αλλοδαποί μεταφραστές θα λάβουν για το διάστημα από τις 13 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου 2011, το ποσό των 10.000 ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν 5.000 ευρώ το μήνα! Δηλαδή οι είκοσι εφτά διερμηνείς προσελήφθησαν για δύο μήνες με μισθό 5.000 ευρώ ανά μήνα, αντί 2.500 ευρώ το μήνα για ένα εξάμηνο!

Ερωτούμε, λοιπόν, εμείς οι αδαείς:

Αφού η απόφαση της 15-12-2010 των υπουργών Εσωτερικών και ΠροΠο, κκ. Ραγκούση και Παπουτσή, αναφέρει ότι το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το έργο – και το οποίο στοιχίζει συνολικά 450.000 (!!) ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και τον κρατικό προϋπολογισμό– ορίζεται στους έξι μήνες, τους υπόλοιπους τέσσερις μήνες ποιοι θα καλύψουν τις εν λόγω ανάγκες και που θα βρεθούν τα χρήματα για την αμοιβή αυτών; θα προκηρυχθούν νέες θέσεις για τους αλλοδαπούς φίλους σας και με τις ίδιες υψηλές αποδοχές; ή μήπως ήδη έχουν βρεθεί οι εκλεκτοί αλλοδαποί υποψήφιοι και θα προσληφθούν άμεσα; και γιατί δεν επελέγησαν μεταφραστές που ήδη υπάρχουν στη λίστα των πραγματογνωμόνων της Εισαγγελίας και προφανώς, θα κόστιζαν πολύ λιγότερο;

 Αλλά τα ωραία νέα δεν σταματούν εδώ: επειδή ως φιλολαθρομεταναστευτική… χώρα φροντίζουμε πάνω από όλους τους λαθρο-επισκέπτες μας και αφήνουμε στην τύχη του τον ιθαγενή… λαουτζίκο, σας πληροφορούμε ότι προσελήφθησαν 54 κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, για την παροχή…. «ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς που κρατούνται σε Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο κράτησης της ΕΛ.ΑΣ». Το δε ποσό που θα δαπανηθεί, βάσει της Κοινής ΥπουργικήςΑπόφασης; Ένα εκατομμύριο ευρώ!

ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.