Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΕΡΓΗ : "Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"‏

 
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑLERGI ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Αντί να επιδοτούν τις ευρωπαϊκές οικογένειες για να  κάνουν παιδιά,μας κουβαλούν τους λαθρομετανάστες και   προωθούν  την ομοφυλοφιλία.
Πρέπει  να  είμαστε  πολύ  έξυπνοι  για  να καταλάβουμε  τι  παιχνίδι  παίζεται;
Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ  ΣΧΕΔΙΟ  ΑΠΟ  ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ,  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΓΙΑ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  Ή  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ  ΔΗΘΕΝ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ  ΑΠΟ  ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
ΜΑΣ  ΤΟΥΣ  ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ   ΜΕ   ΜΕΘΟΔΙΚΟ  ΤΡΟΠΟ  ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ  ΣΕ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΜΕ  ΑΘΛΙΟΥΣ  ΤΥΠΟΥΣ  ΣΑΝ ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ
Άρθρο της   Ισπανικής  εφημερίδας  El Pais

"Η Ευρώπη έχει ανάγκη από τους μετανάστες για να συνεχίσει να υπάρχει".


 Με μελανά χρώματα περιέγραφε, ήδη από το 2014, σε έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) την Ευρώπη, η οποία γερνάει με πολύ γοργούς ρυθμούς σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον πλανήτη έχοντας άμεση ανάγκη από τους μετανάστες.
Τότε μάλιστα, ο ΟΟΣΑ είχε απευθύνει έκκληση στις ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες, να μην θυσιάσουν μακροπρόθεσμα οφέλη που θα προκύψουν από τις μεταναστευτικές ροές στο βωμό εθνικιστικών και ξενοφοβικών προσεγγίσεων.

ΜΑΣ  ΤΟ  ΛΕΝΕ  ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ:  «ΧΩΡΙΣ  ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  -  ΟΙ  ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΤΩΝ  ΟΠΟΙΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ  ΣΑΝ  ΚΟΥΝΕΛΕΣ  ΓΙΑ  ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ  -  ΔΕΝ ΕΧΕΙ  ΜΕΛΛΟΝ  Η  ΕΥΡΩΠΗ).


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ, μεταξύ των συντακτών της οποίας ήταν και ο Έλληνας, Κωνσταντίνος Φωτάκης, ο όρος «γηραιά ήπειρος» που αποδίδεται στην Ευρώπη ενδέχεται να έχει, εκτός από μεταφορική, και κυριολεκτική σημασία στο εξής, αφού μόνον η ένταξη περισσότερων από τους υπάρχοντες μετανάστες φαίνεται πως μπορεί να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο του ολοένα γηράσκοντος εργατικού δυναμικού μέχρι περίπου το 2020.
Μάλιστα, με αφορμή την έκθεση, ο Ζαν-Κριστόφ Ντιμόν, ειδικός του ΟΟΣΑ σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής υπογράμμισε:
 «Εάν κλείσεις την πόρτα (σ.σ. ενν. στη μετανάστευση), θα πληρώσεις το οικονομικό τίμημα».


(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  ΑΥΤΌ  ΔΗΛΑΔΗ  ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ  ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ  ΤΟΥ  ΛΟΝΔΙΝΟΥ,  ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ  ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ,  TO  OIKONOMIKO  TIMHMA,  ΜΗΠΩΣ  ΜΕΙΩΘΟΥΝ  ΤΑ ΚΕΡΔΗ  ΤΟΥΣ).

Στην ανάγκη που έχει η Ευρώπη τους μετανάστες για να συνεχίσει να υπάρχει, αναφέρεται σε άρθρο του στην ισπανική El Pais ο Guillermo de la Dehesa, επίτιμος πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής (CEPR) του Λονδίνου, ο οποίος , επικαλούμενος στοιχεία από το περιοδικό Economist, σημειώνει ότι ο όγκος των προσφύγων είναι τεράστιος, ο μεγαλύτερος από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για πολύ νέους ανθρώπους με μέσο όρο ηλικίας τα 23 χρόνια, το ήμισυ δηλαδή του μέσου όρου ηλικίας στη Γερμανία που είναι η πιο γερασμένη στην Ευρώπη. Επιπλέον, το 82% των προσφύγων είναι κάτω των 34 ετών, και πολλοί έχουν δευτεροβάθμια και ακόμη και πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Η  ΕΥΡΩΠΗ  ΛΕΝΕ  ΟΙ  ΙΟΥΔΑΙΟΙ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ  ΔΕΝ  ΕΧΕΙ  ΜΕΛΛΟΝ
Ο συντάκτης τονίζει ότι η Ευρώπη δεν έχει μέλλον χωρίς την αύξηση της μετανάστευσης από υπανάπτυκτες ή αναδυόμενες χώρες, με δεδομένη την αυξανόμενη γήρανση των πληθυσμών  και τη τεράστια πτώση των ποσοστών γεννήσεων.

Στη συνέχεια παραθέτει στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη θέση του:
"Η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2015) εκτιμά ότι η γήρανση του πληθυσμού της ΕΕ θα αυξηθεί και η απασχόληση θα μειωθεί σταθερά μεταξύ 2010 και 2060, αν υποτεθεί ότι η δυνητική ανάπτυξη παραμένει σταθερή (αναπόφευκτα θα μειωθεί). Η συμβολή στην ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού θα αυξηθεί μέχρι το 2020, αλλά θα είναι αρνητική για τα επόμενα 40 χρόνια. Ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας (20-64) είναι ήδη σε πτώση από το 2010 και θα μειωθεί από 310 εκατομμύρια το 2.010 σε 260.000.000 το 2060 -50.000.000 λιγότερο, και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην πτώχευση των συνταξιοδοτικών συστημάτων των κρατών μελών ΕΕ.

Η  συνολική απασχόληση (20-64) θα μειωθεί από 210 εκατομμύρια το 2010 σε 200 εκατομμύρια το 2060, και αυτό θα συμβάλει αρνητικά στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,1% ετησίως μέχρι το 2060".

Στη συνέχεια εξειδικεύει με στοιχεία από την Ισπανία, όπου οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το πρόβλημα της γήρανσης είναι ακόμη πιο έντονο από ό, τι στην ΕΕ, μετά την πτώση του πληθυσμού που άρχισε το 2012. Ο αριθμός των γεννήσεων άρχισε να πέφτει από το 2009 και το 2029 θα έχουν μειωθεί κατά 298.202, 27,1% λιγότερο. Ο αριθμός των γεννήσεων ανά γόνιμη γυναίκα θα πέσει στο 1,22, όταν το ποσοστό αναπλήρωσης του πληθυσμού είναι 2,1 παιδιά ανά γυναίκα γόνιμη.

Το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση είναι τώρα 80 χρόνια για τους άνδρες και 85,7 χρόνια για τις γυναίκες, όταν υπολογίζεται ότι το 2064, θα είναι τα 91 έτη για τους άνδρες και τα 94,3 χρόνια για τις γυναίκες. Ο πληθυσμός άνω των 65 ετών που είναι 18,2% σήμερα θα ανέβει στο  38,7% το 2064 και ο λόγος εξάρτησης (δηλαδή ο αριθμός των πάνω από 64 ετών σε σχέση με τον αριθμό των παιδιών κάτω των 16 ετών) θα  είναι 95,6%, δηλαδή, κάθε νέος σε ηλικία εργασίας θα πρέπει να συντηρήσει σχεδόν ένα συνταξιούχο.

Το μεγαλύτερο "χτύπημα" το επιφυλάσσει ο αρθρογράφος στο τέλος, σημειώνοντας ότι στην Ισπανία η ηλικία συνταξιοδότησης καθορίστηκε στα 65 το 1919,  όταν το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση ήταν 33 χρόνια. Σήμερα η ηλικία συνταξιοδότησης παραμένει στα 65 (στα 64 είναι η πραγματική ηλικία), όταν το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση είναι 82 χρόνια.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δηλαδή για να καταλάβουμε, τι προτείνουν έμμεσα οι Ιουδαίο τοκογλύφοι, οι Γκοίμ να παίρνουν 
σήμερα  σύνταξη, αναλογικά,  στα  133  χρόνια;)

Ο ΟΟΣΑ καλεί τις ηγεσίες να μην θυσιάζουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη στις σημερινές ανησυχίες, όπως είναι «οι βραχυπρόθεσμοι πολιτικοί κύκλοι και η εχθρική στάση της κοινής γνώμης».Σημειώνει την πολυπλοκότητα των διακυβευμάτων, ανάμεσα στην ανάγκη για εργατικό δυναμικό και των στόχων της κοινωνικής τους ένταξης και τονίζει ότι:
 «οι μετανάστες πρέπει να αντιμετωπισθούν ως πηγή πόρων και όχι ως πρόβλημα,
ενώ στο πλαίσιο των πολιτικών ένταξης, ως επένδυση».

Κυνική παραδοχή Ευρωπαίου αξιωματούχου: Στόχος η δημιουργία πολλών νήσων «Ellis» στην Ελλάδα
Αναφερόμενος στο διαβόητο νησί ανοιχτά του Μανχάταν που υπήρξε ο κύριος σταθμός υποδοχής των μεταναστών που έφταναν στην Αμερική

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του MEGA Μανώλη Σπινθουράκη για το αν στόχος της Ευρώπης είναι η δημιουργία πολλών νήσων «Ellis» στην Ελλάδα (σ.σ. αναφερόμενος φυσικά στο διαβόητο νησί ανοιχτά του Μανχάταν που υπήρξε ο κύριος σταθμός υποδοχής των μεταναστών που έφταναν στην Αμερική), Ευρωπαίος αξιωματούχος που ωστόσο δεν κατονομάζεται, απάντησε «ναι», όπως αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού ο δημοσιογράφος.

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την αύξηση των προσφυγικών ροών από τα τουρκικά παραλια, παρά τη συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας στο προσφυγικό

Την Κυριακή έφτασαν στη χώρα μας περισσότεροι από 800 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σήμερα ο αριθμός τους έφτασε τους 1.662. Εξ αυτών 698 έφτασαν στη Λέσβο, 830 στη Χίο, 21 στη Σάμο, 26 στην Κω και 87 στο Καστελόριζο.

Η  ΕΠΙΣΗΜΗ  ΘΕΣΗ
ΤΩΝ  ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Ρ. Σβίγκου: «Η ακροδεξιά και όχι το προσφυγικό, απειλή για την Ευρώπη»
"Χρειάζεται ψυχραιμία, αποτίμηση και συντονισμός καλύτερος από εδώ και πέρα των ευρωπαϊκών κρατών. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε μια σειρά ζητημάτων με μονομερείς ενέργειες ή με μια εικόνα μιας επίπλαστης ασφάλειας η οποία βλέπουμε ότι από τη μια στιγμή στην άλλη αποδομείται", ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η κ. Σβίγκου είπε ότι η Ευρώπη είναι διαιρεμένη ανάμεσα στις δυνάμεις που προσβλέπουν σε μια Ευρώπη φρούριο, εθνικών περιχαρακώσεων, "σε μια Ευρώπη που θέλει να κλείσει τα σύνορα στους πρόσφυγες και να μεταφέρει το "πρόβλημα" στον γείτονα", και στις δυνάμεις που πιστεύουν ότι μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και μια ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού μπορεί να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι ευρωπαϊκές συμφωνίες ως προς το  προσφυγικό και επισήμανε ότι "ήδη η Ευρώπη έχει ολιγωρήσει ως προς αυτό".

"Αν υπάρχει σήμερα ένας μεγάλος κίνδυνος για την Ευρώπη, αυτός δεν προέρχεται από, το προσφυγικό, αλλά προέρχεται από την ακροδεξιά αντιμετώπιση του προσφυγικού", υπογράμμισε, και πρόσθεσε: "Από το πώς θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη από αύριο και το προσφυγικό αλλά και την τρομοκρατία, θα εξαρτηθούν πολλά για το μέλλον της".

Επισήμανε τον κίνδυνο να υπάρξει σύνδεση μεταξύ των τρομοκρατικών επιθέσεων και του προσφυγικού, προσθέτοντας ότι ήδη ακούγονται τέτοιες ακροδεξιές φωνές σε ευρωπαϊκά κράτη. Είπε ότι "ξεχνούν να αναφέρουν ότι οι επιθέσεις αυτές καμία σχέση δεν έχουν με τους πρόσφυγες οι οποίοι εκδιώκονται από τις πατρίδες τους από τον ISIS και από τους φονταμενταλιστές που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις". Υπενθύμισε ότι και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Ρέντσι ανέφερε χτες ότι αυταπατώνται όσοι νομίζουν ότι με το να κλείσουν τα σύνορα στους πρόσφυγες θα αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, όταν ο "εχθρός" βρίσκεται μέσα στα ίδια τα ευρωπαϊκά κράτη. "Είναι Ευρωπαίοι πολίτες αυτοί που μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί ως εγκέφαλοι και ως δράστες των επιθέσεων", είπε.

Επίσης η κ. Σβίγκου τόνισε ότι "θα πρέπει βέβαια να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να μην βρουν κάποιες χώρες ή κάποιες πολιτικές δυνάμεις εντός ευρωπαϊκών χωρών το άλλοθι και να παρακωλύσουν τις ευρωπαϊκές συμφωνίες για τη μετεγκατάσταση με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας". Παράλληλα, στηλίτευσε ως απλοϊκά τα σχήματα ανάλυσης της λογικής "κλείνω τα σύνορα, άρα επιλύω το ζήτημα της τρομοκρατίας και την κρατάω έξω από τα σύνορά μου" ή ότι μόνο με την καταστολή μπορούμε να το επιλύσουμε, για να σημειώσει ότι αυτά δεν θα λύσουν το πρόβλημα. "Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στους Ευρωπαίους πολίτες", είπε και τόνισε ότι "θα πρέπει να δούμε πολύ βαθιά αυτό το φαινόμενο, να δούμε τα αίτια πίσω από την έξαρσή του, να δούμε τι παρακινεί έναν Βέλγο ή έναν Γάλλο πολίτη τρίτης γενιάς να στρατολογηθεί από τον ISIS και να να δολοφονήσει αθώους πολίτες..".

"Πρέπει όλα αυτά λοιπόν, να κάτσουμε να τα συζητήσουμε σοβαρά και θα πρέπει η Ευρώπη να σταθεί ενωμένη. Η εθνικιστική αναδίπλωση όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα από τα θέματα αυτά, αλλά θα τα τροφοδοτήσει" κατέληξε.-


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 ΠΗΓΗ : http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2016/03/blog-post_77.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.