Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η διακαναλική συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής σημείωσε αρχικά τον αποκλεισμό του κόμματος από τα κανάλια, καθώς δεν θέλουν να ακουστούν οι θέσεις της Χρυσής Αυγής που τυγχάνουν ευρείας απήχησης από τον ελληνικό λαό.

Για τα εθνικά θέματα δήλωσε ότι οι θέσεις των Ελλήνων Εθνικιστών είναι αδιαπραγμάτευτες και παραμένουν στον βασικό πυρήνα της ιδεολογίας και του προγράμματος.


Για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δήλωσε ότι αυτή περνά μέσα από την εθνική παραγωγή και την επίτευξη της ελληνικής αυτάρκειας.

Για το μείζον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης τόνισε πως η Χρυσή Αυγή επιμένει στην καταγγελία της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ, ενώ η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι βασική προτεραιότητα.

Τόνισε πως για την Χρυσή Αυγή η Ορθοδοξία είναι βασικός πυλώνας της Ελληνικής κοινωνίας και είναι ενάντια σε έναν διαχωρισμό Εκκλησίας - κράτους, καθώς αυτό θα σήμαινε την διάλυση του εθνικού κράτους.

Για τον ΕΝΦΙΑ επισήμανε ότι είναι ένας κεφαλικός φόρος που πρέπει να καταργηθεί, ενώ για τις Ένοπλες Δυνάμεις τόνισε ότι οφείλουμε να τις ενισχύσουμε και όχι να τις συρρικνώνουμε με τα Μνημόνια σε προσωπικό και εξοπλισμούς.

Για την εξελισσόμενη δίκη τόνισε ότι θα επιθυμούσε μια ταχεία απονομής της Δικαιοσύνης, η οποία θα σημάνει και την αθώωση της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, αναφορικά με τις εκλογές δήλωσε ότι αυτές επεβλήθησαν από τους δανειστές, ώστε να "ξεκαθαρίσει" το πολιτικό τοπίο και η επόμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ να εφαρμόσει από κοινού το εθνοκτόνο Μνημόνιο.

Κλείνοντας, επανέλαβε πως η Χρυσή Αυγή αποτελεί την μόνη εθνική επιλογή!