Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Εισαγγελική... παραζάλη κατά Χρυσής Αυγής για το "Έξω οι λαθρομετανάστες"

Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  διενέργεια έρευνας που κίνησε εισαγγελέας για θέματα ρατσισμού με αφορμή φυλλάδια της ΧΑ τα οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης.
Τα φυλλάδια αναγράφουν «Έξω οι Λαθρομετανάστες, Χρυσή Αυγή, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»
Υποτιθέμενος σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα εξής αδικήματα:
Α.Δημόσια και δια του Τύπου υποκίνηση βίας και μίσους κατά προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και αποτελεί συνεχή απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των παραπάνω προσώπων.


Β. Συγκρότηση και συμμετοχή σε οργάνωση που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση ρατσιστικών πράξεων.

Ποιος να το έλεγε ότι ένα πολιτικό σύνθημα της δεκαετίας του 80 από τον Α. Παπανδρέου και μια ξεκάθαρη θέση ενός πολιτικού κόμματος που απαιτεί την απέλαση όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα θα αποτελούσε αντικείμενο έρευνας και μάλιστα εισαγγελικής

Να θυμίσουμε απλά στην εισαγγελέα που ανέλαβε να διερευνήσει τα υποτιθέμενα αδικήματα τι είχε πει την 1η Μαρτίου του 2011 ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανιδης (ο υπυοργός δηλαδή που έφερε το πρώτο Ν/Σ στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα και για αυτό έχει σημασία η άποψή του) σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για το αντιρατσιστικό:

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ‘’ δεν θέλω λαθρομετανάστες στη χώρα μου’’. Αυτό δεν τιμωρείται. Τιμωρείται όμως όταν κάποιος καλεί σε συγκέντρωση με ρόπαλα», διευκρίνισε ο υπουργός σε έντονο ύφος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενώ πρόσθεσε: «με το νέο νομοθέτημα δεν περιορίζεται το δικαίωμα έκφρασης των πολιτών».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  :Θα διωχθεί από την εισαγγελέα ρατσισμού ο Σαμαράς για τις δηλώσεις του;

Είναι τέτοιου βαθμού η μεροληψία, ώστε οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές δεν είδαν τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, από το φράχτη του Έβρου, κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου του 2015. Εκεί λοιπόν, ο τέως πρωθυπουργός δηλώνει προς τους δημοσιογράφους: «ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός»!

Προκαλούμε, ως εκ τούτου, την εισαγγελέα, αρμόδια για θέματα ρατσισμού, να διεξάγει έρευνα κατά του Α. Σαμαρά για τα κάτωθι:
 α. Δημόσια και δια του τύπου υποκίνηση βίας και μίσους κατά προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και συνεχή απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων.
β. Συγκρότηση και συμμετοχή σε οργάνωση που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση ρατσιστικών πράξεων.