Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ» ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε ένα αμερικανικό στρατόπεδο στο νότιο Ιράκ και σε μια περιοχή στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης, από τι αρχές της πρώτης δεκαετίας του 2000, εκπαιδεύονταν οι σημερινοί Τζιχαντιστές που τον τελευταίο χρόνο έχουν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη με τα φρικτά τους εγκλήματα τα οποία πρόβαλλαν σαν τηλεοπτικά σου.
Σύμφωνα με την τουρκική επιθεώρηση Aksyon, στο αμερικανικό στρατόπεδο φυλακισμένων ισλαμιστών της Αλ Κάιντα,
Bukka, νότια της ιρακινής πόλης Βασόρας, εδώ και δέκα περίπου χρόνια είχε δημιουργηθεί κέντρο εκπαίδευσης εξτρεμιστών σουνιτών ισλαμιστών που έμελε να δραστηριοποιηθούν για την αλλαγή του στάτους κβο όλης της Μέσης Ανατολής, χωρίς φυσικά να προβλέπονταν τότε ότι οι ισλαμιστές θα αυτονομούνταν και σαν Τζιχαντιστές πλέον, θα γίνονταν ανεξέλεγκτοι. Όπως αναφέρει η τουρκική επιθεώρηση, την περίοδο εκείνη ο σημερινός αρχηγός των Τζιχαντιστών, ο περίφημος El Bağdadi, βρίσκονταν κρατούμενος στις ΗΠΑ όπου είχε «εδική» εκπαίδευση από την ίδια την CIA. O άλλος γνωστός ισλαμιστής από τα ηγετικά στελέχη των Τζιχαντιστών, Ebu Ahmet, βρίσκονταν στην Bukka, υποτίθεται κρατούμενος, αλλά στην πραγματικότητα εκπαιδεύονταν για το μελλοντικό του έργο που θα αναστάτωνε όλη την ευρύτερη περιοχή. Η εκπαίδευση των ισλαμιστών περιλάμβανε μεθόδους ανορθόδοξου πολέμου, σαμποτάζ εχθρικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, πόλεμος εντός αστικών κέντρων, γνωστός σαν πόλεμος των πόλεων, καθώς και άλλες επιχειρήσεις δολιοφθοράς, αλλά και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα.
Για το άλλο στρατόπεδο που βρίσκεται στην Τουρκία οι πληροφορείς του τουρκικού τύπου είναι πολύ περισσότερες.
2Foto5
Συγκεκριμένα τις 26 Νοεμβρίου του 2007 με ένα αποκαλυπτικό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός μυστήριου στρατοπέδου εκπαίδευσης ισλαμιστών τρομοκρατών που βρίσκονταν στην περιοχή της Γιάλοβας, στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης. Το θέμα είχε βγει για πρώτη φορά στην δημοσιότητα στις 21 Οκτωβρίου του 2004 από την τουρκική επιθεώρηση «Αϊντινλίκ», όταν για πρώτη φορά ανέφερε την ύπαρξη αυτού του στρατοπέδου. Συγκεκριμένα το στρατόπεδο, σύμφωνα με την «Αϊντινλίκ», βρίσκονταν στον δρόμο Γιάλοβας -Τσιναρτζίκ, κοντά στο χωριό Τεσβικιέ, σε ένα ξέφωτο που έχει την ονομασία Ερικλί Βαντισί. Δίπλα από ένα πυκνόφυτο δάσος σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής επιθεώρησης βρίσκονταν και άλλες μυστικές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Όπως αποκάλυπτε η τουρκική επιθεώρηση, στο στρατόπεδο γίνονταν βασική εκπαίδευση των ισλαμιστών τρομοκρατών, ενώ δίνονταν και λεπτομέρειες της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η εκπαίδευση διακρίνονταν σε τέσσερα επίπεδα. Το πρώτο ήταν το ιδεολογικό και ηθικό μέρος όπου οι εκπαιδευόμενοι εμπέδωναν το «δίκαιο» του αγώνα τους. Το δεύτερο ήταν το θρησκευτικό που συμπλήρωνε το πρώτο και στη συνέχεια έρχονταν τα δυο πρακτικά μέρη, που αναφέρονταν σε κατάλληλες ασκήσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπληρχαν ξεχωριστές εγκαταστάσεις όπου δίνονταν η πρακτική εκπαίδευση. Μεγάλο ενδιαφέρων σε εκείνο το δημοσίευμα παρουσίαζε και η εθνολογική σύνθεση των εκπαιδευόμενων που απετέλεσαν και το μεγάλο φυτώριο της τρομοκρατικής οργάνωσης. Όπως αποκάλυπτε η τουρκική επιθεώρηση, στο στρατόπεδο υπήρχαν εκτός από αραβόφωνους,πολλοί Καυκάσιοι, όπως Τσετσένιοι, Ινγκούτσιοι, Νταγεστάνοι και Αμπχάσιοι, Τούρκοι από πολλές περιοχές της Τουρκίας, αλλά και Γεωργιανοί. Παράλληλα γίνονταν αναφορά και για Βαλκάνιους μουσουλμάνους που εκπαιδεύονταν για διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων, σαμποτάζ, επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου και πολέμου των πόλεων. «Καπάκι» σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις ήταν και η εκπομπή του γνωστού τουρκικού καναλιού, CNNTürk, στις 25 Ιουλίου 2012. Στην εκπομπή αυτή το τουρκικό κανάλι αποκάλυπτε επικαλούμενο και σχετικό τότε δημοσίευμα των New York Times, ότι η Αλ Κάιντα από το 2005 επιδίωκε την δημιουργία ισλαμικού φονταμενταλιστικού κράτους μεταξύ Συρίας και Ιράκ. Το τουρκικό κανάλι ανέφερε ότι το ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, Ebu Thuha, από την πόλη του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, είχε δηλώσει ότι η οργάνωση με την βοήθεια των Τούρκων, Καυκασίων, Αφγανών και Πακιστανών μαχητών, σκόπευε την ανατροπή των καθεστώτων Συρίας και Ιράκ με σκοπό την δημιουργία ισλαμικού κράτους.
Σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα πως υαλοποιείται αυτό το σχέδιο με τους Τζιχαντιστές και με τα φρικτά τους εγκλήματα σε βάρος κυρίως των χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Ας όψονται οι υποκριτές γεννήτορες αυτού του ισλαμικού τέρατος.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr/