Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Η μεταχείριση σε Λαυρεντιάδη, Κοντομηνά, Πάλλη, Παπαντωνίου είναι ορθή…αλλά της Χρυσής Αυγής είναι νεοναζιστές και πρέπει να μείνουν φυλακή..

Η δικαιοσύνη σημαίνει δίκαιη δίκη, αμερόληπτη εφαρμογή των νόμων - Στην Ελλάδα ισχύει;
Πολλές φορές έχουμε επισημάνει τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο η δικαιοσύνη αντιλαμβάνεται την απονομή δικαιοσύνης.
Μέρος της δικαιοσύνης η καθοδηγούμενη και όχι η ελεύθερη δικαιοσύνη φαίνεται ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. 
Ο Λαυρεντιάδης που εμπλέκεται σε υπόθεση 850 εκατ ευρώ κοντά 1 δισεκ. αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς παρήλθε το 18μηνο. 
Η στάση της δικαιοσύνης στο συγκεκριμένο θέμα ήταν επιεικώς απαράδεκτη καθώς κράτησε προφυλακισμένο ένα επιχειρηματία με βαριές κατηγορίες….και με την πάροδο του 18μηνου αφέθηκε ελεύθερος.
Η προφυλάκιση ήταν 100% λάθος δικαστική απόφαση όπως αποδεικνύεται, δεν θα έπρεπε να είχε προφυλακιστεί. 
Ο Λαυρεντιάδης δεν γνωρίζουμε αν είναι ένοχος ή αθώος αλλά σίγουρα μπορεί να επικαλεστεί  το τεκμήριο της αθωότητας.
Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Αντώνη Αθανάσογλου πρώην CEO της Proton bank παρέμεινε 18 μήνες προφυλακισμένος, δεν κατηγορείται για υπεξαίρεση, έχασε όλη του την περιουσία για να στηρίξει την Proton bank και βρέθηκε κατηγορούμενος.
Προφανώς και ο Α. Αθανάσογλου μπορεί να επικαλεστεί το τεκμήριο της αθωότητας και θεωρούμε ότι θα αποδειχθεί η αθωότητα του. 
Ο Δ. Κοντομηνάς γνωστός επιχειρηματίας ενεπλάκηκε στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για μια υπόθεση εκατοντάδων εκατομμυρίων αλλά δεν προφυλακίστηκε αλλά υποχρεώθηκε στην καταβολή μεγάλης χρηματικής εγγύησης. 
Ο Δ. Κοντομηνάς μπορεί να επικαλεστεί το τεκμήριο της αθωότητας. 
Ο επιχειρηματίας Πάλλης αποφυλακίστηκε καθώς παρήλθε το 18μηνο, είχε προφυλακιστεί για δάνειο που είχε συνάψει από την FBBank του Β. Ρέστη. 
Προφανώς και ο επιχειρηματίας Πάλλης μπορεί να επικαλεστεί το τεκμήριο της αθωότητας. 
Ανάλογη είναι η περίπτωση του Γ. Παπαντωνίου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, του Παπακωνσταντίνου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, του Άγγελου Φιλιππίδη πρώην προέδρου του ΤΤ και πολλών άλλων. 
Όλοι βρίσκονται εκτός των φυλακών και μπορούν να επικαλεστούν το τεκμήριο της αθωότητας. 
Και δικαίως καθώς η ελληνική δικαιοσύνη δεν προδικάζει αλλά δικάζει με στοιχεία. 
Κάποιοι προφυλακίστηκαν και απελευθερώθηκαν και κάποιοι άλλοι απλά κατέβαλλαν μεγάλες εγγυήσεις. 
Οι υποθέσεις όλων αυτών αφορούν οικονομικά σκάνδαλα που φθάνουν το 1,5 δισεκ. ευρώ. 
Από την άλλη πλευρά το τρίτο κόμμα στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή χαρακτηριζόμενη ως εγκληματική οργάνωση, ως νεοναζιστές και άλλα….. προφυλακίζονται και δεν έχουν το τεκμήριο της αθωότητας καθώς μέρος της δημοκρατικής Ελλάδος τους το έχει στερήσει. 
Ένας επιχειρηματίας που κατηγορείται για οικονομικό έγκλημα δισεκατομμυρίων μπορεί να έχει δίκαιη δίκη αλλά το βάρος της προκατάληψης που υπάρχει για την Χρυσή Αυγή ίσως να αίρει το ενδεχόμενο μιας δίκαιης δίκης. 
Οι βουλευτές και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται με σαθρά στοιχεία ενώ ο τύπος βάλλει κατά της Χρυσής Αυγής κατηγορώντας της ως εγκληματική οργάνωση, ως ναζιστές ως φασίστες. 
Τα αρχικά επιχειρήματα περί οπλοστασίου και άλλα πήγαν περίπατο από εκεί που ήρθαν…δηλαδή από τον κόσμο της φαντασίας και μάλιστα επιστημονικής φαντασίας. 
Δυστυχώς η θέση μας αυτή για ορισμένους προκατειλημμένους που δαιμονοποιούν κάθε μη αριστερή σκέψη μας έχει στοχοποιήσει. 
Το bankingnews.gr για να γράφει για την Χρυσή Αυγή σημαίνει ότι στηρίζει την Χρυσή Αυγή. 
Το bankingnews.gr στηρίζει την λογική. 
Ποιο είναι μεγαλύτερο πρόβλημα,  οικονομικά σκάνδαλα 1,5 δισεκ. ευρώ ή ένας χαιρετισμός (που μπορεί να είναι και ναζιστικός);
Προσωπικά μας αφήνει αδιάφορους αν κάποιος στηρίζει τον Χίτλερ, το Στάλιν ή το Ταλμούδ των εβραίων. 
Το πρόβλημα δεν είναι αυτό αλλά η χρεοκοπία της Ελλάδος και τα σκάνδαλα που έχουν υπάρξει. 
Η Χρυσή Αυγή έχει αποκηρύξει τον ναζισμό αλλά κατά την άποψη μας αυτό είναι παντελώς αδιάφορο. 
Για ένα πολίτη τι πιστεύετε ότι έχει σημασία αν ο Μιχαλολιάκος όταν ήταν νέος χαιρετούσε ναζιστικά ή ότι ο μισθός του είναι 419 ευρώ αν είναι κάτω από 25 χρονών ή 675 ευρώ;
Η απάντηση είναι προφανής.
Τα περί Χίτλερ και τα συναφή δεν ενδιαφέρουν κανένα στην κυριολεξία, πέραν κάτι εγκάθετους, πυροβολημένους τύπους δήθεν δημοκράτες, άπλυτους ως επί τω πλείστον που η τελευταία φορά που έκαναν κάποια καλή πράξη στην ζωή τους ήταν πριν γεννηθούν όταν δημιουργείτο το DNA τους. 
Προκαλεί λοιπόν εντύπωση πως η ελληνική δικαιοσύνη το οικονομικό έγκλημα το αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με την Χρυσή Αυγή. 
Δυστυχώς η δύναμη της προκατάληψης είναι τέτοια που ορισμένοι πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι αδίκημα….
Αδίκημα δεν είναι η πράξη που παραβιάζει τον νόμο….αλλά αδίκημα είναι η Χρυσή Αυγή. 
Αυτό λέγεται παράνοια. 
Σκεφθείτε να ήταν στην θέση του Λαυρεντιάδη ο Μιχαλολιάκος δηλαδή να είχε εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο και να ήταν παράλληλα αρχηγός της Χρυσής Αυγής. 
Θα τον είχαν καταδικάσει 100 φορές ισόβια. 
Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; 
Ότι η Χρυσή Αυγή επιδοκιμάστηκε από την κοινωνία καθώς κατέλαβε την 3η θέση και η κοινωνία είναι ισχυρότερη 2 ανακριτριών και ενός εισαγγελέα.
Δεν μπορεί η κρίση 3 να υπερτερεί της κρίσης 536 χιλιάδων ψηφοφόρων που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή. 
Τι θα συμβεί αν τελικώς αθωωθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής; 
Οι ανακριτές και ο εισαγγελέας θα πρέπει να αποπεφθούν από τα αξιώματα τους και να καταδικαστούν με την χειρότερη των ποινών; 
Δεν είμαστε δικαστές για να κρίνουμε κανένα αλλά δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Χρυσή Αυγή είναι 100% λάθος.
Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα ισότιμο πολιτικό κόμμα. 
Αν πείσει με τα πολιτικά της επιχειρήματα έχει καλώς αν δεν πείσει ας κριθεί από τον ψηφοφόρο. 

Υποσημείωση

Θέλετε να σας προκαλέσουμε;
Ποιος έκανε τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά των ελλήνων οι Γερμανοί ναζί ή οι έλληνες εναντίων ελλήνων στον εμφύλιο πόλεμο; 
Οι κομουνιστές αντάρτες του εμφύλιου πολέμου ΕΑΜ (Ενισχύσατε Αδελφούς Μόσχα και όχι Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου) που έσφαζαν γυναικόπαιδα με κονσερβοκούτια ή οι ομάδες Χ που δημιουργήθηκαν με στόχο να εκδικηθούν για τα εγκλήματα των Ανταρτών προβαίνοντας σε αποτρόπαια εγκλήματα; 
Αφήστε την υποκρισία δήθεν δημοκράτες.

Υποσημείωση 2

Αν κάποιος δηλώσει οπαδός του  Σαλόθ Σαρ κανείς δεν θα αντιδράσει, θα πει είμαστε δημοκρατία εδώ στο Ελλάντα. 
Όταν όμως διευκρινίσει ποιος ήταν ο Σαλόθ Σαρ ίσως πάλι να μην αλλάξει γνώμη ο έλληνας δημοκράτης.
Ο Σαλόθ Σαρ ήταν ο γνωστός Πολ Ποτ όπου σκότωσε το 20% του πληθυσμού της Καμπότζης στο πλαίσιο εθνικών εκκαθαρίσεων των Ερυθρών Χμέρ.
Αφήστε το υποκριτές νεοέλληνες; 
Αφήστε το…

www.bankingnews.gr