Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

"ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ" ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΦΕΡΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΡΟΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" Ν.Δ : Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ;;
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ολοκλήρωση του πολυσυζητημένου κώδικα καλής συμπεριφοράς των βουλευτών που θα αφορά τα πάντα: Από τη συμπεριφορά και τη φρασεολογία μέχρι βέβαια και τις ενδυματολογικές εμφανίσεις. Ο κώδικας είναι προϊόν συνεργασίας του Χρήστου Μακρογιαννάκη με την Μαρία Ρεπούση.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Βηματοδότης:
«Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται ο Κώδικας Καλής Συμπεριφοράς των βουλευτών που θα ελέγχει τη συμπεριφορά τους εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Την Παρασκευή συναντήθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση («είναι από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις στη Βουλή, συνεργαζόμαστε άψογα» λέει ο κ. Μαρκογιαννάκης)
και αποφασίστηκε ο Κώδικας να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση προτού ψηφιστεί στη Βουλή πριν από τις ευρωεκλογές.
nnn
Τώρα, θα διερωτάσθε, τι θα περιλαμβάνει αυτός ο πολυσυζητημένος Κώδικας. Θα περιέχει μόνο γενικές κατευθύνσεις καλής συμπεριφοράς βουλευτών και γενικότερα πολιτικών. Προβλέπεται η τοποθέτηση ενός επιτρόπου (με τη Γραμματεία του) που θα δέχεται τις καταγγελίες (ακόμη και πολιτών) για την εν γένει συμπεριφορά των βουλευτών, τις οποίες και θα εξειδικεύει. Στο άρθρο 1 αναφέρεται ότι απαγορεύεται στους βουλευτές να αντιπαλεύονται τα συμφέροντα του Δημοσίου, στο άρθρο 2 ότι πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των συναδέλφων τους, να υπάρχει ευπρέπεια και στην εμφάνιση και στη συμπεριφορά τους κτλ. Ποινές, θα πείτε, θα υπάρξουν για τους παραβάτες; Δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, αλλά η πρόταση να τίθενται έκπτωτοι για ένα χρονικό διάστημα από τα καθήκοντά τους κρίθηκε από τώρα αντισυνταγματική.»
Η "ευπρέπεια" στην εμφάνιση απο την Ρεπούση