Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Συνάντηση Ισραηλινού πρέσβη με ναζιστικό κίνημα

Την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ουκρανία, Reuven Din El συναντήθηκε με τον ηγέτη του ‘υπερεθνικιστικού’ (ναζιστικού) κινήματος της Ουκρανίας, «Δεξιός Τομέας»-( Правий сектор), τον Νμίτρι Γιάρος.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ισραηλινής πρεσβείας, ο επικεφαλής του κινήματος ενημέρωσε τον Πρέσβη για τις απόψεις του, σχετικά με το μέλλον της Ουκρανίας και τόνισε ότι το κίνημά του ακολουθεί μια ανεκτική πολιτική στα εθνικά θέματα.
Ο Ντμίτρι Γιάρος, πρόσθεσε, «ότι όλα τα αρνητικά φαινόμενα, ιδιαίτερα ο αντισημιτισμός, όχι μόνο δεν υποστηρίζονται από τον «Δεξιό Τομέα», αλλά περαιτέρω θα κατασταλούν με όλα τα νόμιμα μέσα.


»Στόχος του κινήματος είναι να οικοδομήσουμε μια δημοκρατική Ουκρανία, με διαφανή κυβέρνηση, με καταπολέμηση της διαφθοράς, των ίσων ευκαιριών για όλα τα έθνη και τους λαούς, για την ενότητα της χώρας, την οικοδόμηση της που θα κυβερνάται με βάση τη δημοκρατία.

Τα μέρη συμφώνησαν να συστήσουν μια «γραμμή πυρός» για να αποτρέψουν τυχόν προκλήσεις και να πετύχουν την εναρμόνιση των ζητημάτων που ανακύπτουν.

Στην Ουκρανία, σήμερα, ζουν πάνω από 2 εκατομμύρια Εβραίοι.
Το ναζιστικό κίνημα «Δεξιός Τομέας» σε πρόσφατες ανακοινώσεις του ανέφερε ότι έχει τέτοιον οπλισμό που είναι ικανός να προστατεύσει τη χώρα από τους ‘εσωτερικούς’ κινδύνους.

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ