Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ KERRY Η ΡΩΣΙΑ...ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ


ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΣΤΟΝ OMΠAMA ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο KERRY ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. 
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, John Kerry δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Bashas al-Assad, θα μπορούσε να επιλύσει την κρίση εάν παρέδιδε όλα του τα χημικά όπλα στη διεθνή κοινότητα, μέσα σε μια εβδομάδα.
 Αλλά πρόσθεσε αμέσως μετά, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του, William Hague, ότι δεν νομίζει πως ο Assad «πρόκειται να το κάνει αυτό».
Δέχθηκε η Συρία να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά της όπλα!
Η Συρία, διά του υπουργού Εξωτερικών της, χαρακτήρισε ως "καταρχάς θετική" την πρόταση της Μόσχας να θέσει υπό διεθνή έλεγχο το χημικό της οπλοστάσιο για να αποφύγει μια στρατιωτική επιδρομή από τη Δύση.
«Καλούμε τους Σύρους αξιωματούχους όχι μόνο να δεχθούν να θέσουν υπό διεθνή έλεγχο τα αποθέματα των χημικών τους όπλων και στη συνέχεια να τα καταστρέψουν,
αλλά επίσης να εντάξουν τη χώρα τους στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ στη Μόσχα.
«Ήδη κάναμε αυτή την πρόταση στον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ που βρίσκεται στη Μόσχα και αναμένουμε μια άμεση και θετική απάντηση», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.
Ο Σύρος υπουργός απο την πλευρά του χαρακτήρισε ως "θετική" την πρόταση Λαβρόφ λέγοντας πως "καλωσορίζουμε την ρωσική προωτοβουλία", χωρίς όμως να προβεί σε κάποιο άλλο σχόλιο, λέγοντας μονο πως "ευχαριστεί τη Μόσχα για τη στήριξη που παρέχει στη Συρία".
Ο Λαβρόφ έκανε αυτές τις δηλώσεις λίγο αφού ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι είχε δηλώσει ότι ο Άσαντ θα μπορούσε να αποτρέψει μια στρατιωτική επίθεση από μέρους της διεθνούς κοινότητας, εάν παρέδιδε όλο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αλλά πρόσθεσε πως δεν θεωρεί ότι ο Σύρος πρόεδρος προτίθεται να πράξει κάτι τέτοιο.
Αμέσως μετά βέβαια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι ο Κέρι «έκανε ένα ρητορικό σχόλιο»!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr