Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΑΙΙΤΕΙ Ο ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ!Πόσα περιστατικά βίας πρέπει να σημειωθούν, πόσες θλιβερές στιγμές στο κοινοβούλιο, πόσες παραστάσεις «μόνο για Έλληνες» είναι αρκετές για να μπει τέλος στην ιστορικά δοκιμασμένη και αποτυχημένη τακτική του κατευνασμού;

Όταν οι  χρυσαυγίτες μπήκαν στη Βουλή, αντιμετωπίστηκαν αρχικά σαν ένα μαύρο ανέκδοτο.

Ο αστείος λόγος τους, η δήθεν λαϊκή συμπεριφορά, τα ξεσπάσματα, τους μετέτρεπαν σε αξιοθέατο και υπήρξαν ΜΜΕ, που είτε για να πουλήσουν, είτε επειδή προαλείφονται για όργανα κυβερνητικής προπαγάνδας σε μια μελλοντική ναζιστική κυβέρνηση, τους παρουσίασαν σαν «τα παιδιά, τα ατίθασα, που λένε και μια κουβέντα παραπάνω».

Στην πραγματικότητα, έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική οργάνωση, που εκτελεί με ακρίβεια και στρατιωτική πειθαρχία ένα σχέδιο κατάληψης της εξουσίας.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Όλες οι ενέργειές της,  από το τηλεοπτικό χαστούκι Κασιδιάρη (έχει επαναληφθεί από πολιτικούς ίδιων αντιλήψεων σε άλλες χώρες), μέχρι την αμφισβήτηση της Δημοκρατίας, τις γιορτές μίσους , τις βωμολοχίες στη Βουλή, τα συσσίτια «μόνο για Έλληνες», αποτελούν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου.

Οι χυδαίες εκφράσεις μέσα στη Βουλή, δεν είναι «τυχαία ξεσπάσματα», είναι προμελετημένα και το μήνυμα είναι «δεν σεβόμαστε τη Δημοκρατία, δεν σεβόμαστε τη Βουλή».

Τα συσσίτια μόνο για Έλληνες, στέλνουν το μήνυμα ότι «δεν σεβόμαστε το Σύνταγμα».

Οι αναφορές σε συνανθρώπους μας, με χαρακτηρισμούς, όπως «σκουπίδια, προδότες» και άλλα πολλά, στέλνουν το μήνυμα ότι «δεν σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή».

Το τι κάνει η Χρυσή Αυγή το γνωρίζουμε.  Το θέμα είναι τι κάνει η Δημοκρατία για να υπερασπίσει τον εαυτό της.

Η στάση Καμίνη, είναι ένα παράδειγμα. Το να τους ταράξει στη νομιμότητα και να τους αναγκάσει να κάνουν τα χάπενινγκ τους  στο χώρο τους είναι μια σωστή κίνηση, ειδικά όταν ο δήμος Αθηναίων μοιράζει 9.500 μερίδες φαγητού ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ με σκοπό να ταΐσει όσους έχουν ανάγκη και όχι να κάνει προπαγάνδα.

Όμως δεν φτάνει αυτό. Η Χρυσή Αυγή με τη στάση της δεν σέβεται τους νόμους, το Σύνταγμα, τους θεσμούς και το κοινοβούλιο. Εφόσον κινείται εκτός νόμου, βρίζει, απειλεί ανοιχτά και αμφισβητεί τις ανθρώπινες αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανοίγει η ίδια τη συζήτηση για να τεθεί και επισήμως εκτός νόμου.

Το κράτος πρέπει να κινηθεί γρήγορα. Το σχέδιο διάβρωσης και κατασυκοφάντησης των θεσμών είναι σε πλήρη εξέλιξη και όσοι αμφιβάλλουν ας δουν πώς κινήθηκε το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα την περίοδο του Μεσοπολέμου στη Γερμανία.

Να προλάβουμε τα χειρότερα

Όσοι καθυστερούν να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ίσως το κάνουν από φόβο να αναμετρηθούν  με τους  τραμπούκους της δημόσιας ζωής, από φόβο μήπως χαρακτηριστεί μια τέτοια πρωτοβουλία «αντιδημοκρατική» ή από ενδοιασμούς για το αν η κριτική απέναντι στη Δημοκρατία (μιας χρεοκοπημένης χώρας) έχει κάποια βάση και έχει λαϊκό έρεισμα.

Τίποτα από αυτά δεν θα έχει σημασία, αν η Χρυσή Αυγή ενισχυθεί περαιτέρω. Δεν θα χρειαστεί καν κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να επιτύχει τους σκοπούς της.

Η Δημοκρατία απειλείται άμεσα και δεν μπορεί να «χαϊδεύει» αυτούς που την απειλούν, ούτε να χώνει το κεφάλι στο χώμα, ελπίζοντας ότι οι εχθροί της θα κοιμηθούν ναζιστές και θα ξυπνήσουν δημοκράτες.

Ήδη υπάρχουν πολιτικοί που έχουν αντιληφθεί, ότι οι διαφορές εντός του δημοκρατικού τόξου, θα πρέπει να μπουν στην άκρη για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο κόμμα, ακόμα και αν χρειαστεί αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Δραγασάκης απαντώντας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Η. Παναγιώταρο: "όταν συντάχθηκε το Σύνταγμα, δεν είχε προβλεφθεί ότι θα υπάρχει κόμμα στη Βουλή, που θα το υπονομεύει".

Αυτό μπορεί να αλλάξει και δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση με οποιοδήποτε πρόσχημα. Όσα κόμματα υπηρετούν τη Δημοκρατία, οφείλουν να συνεργαστούν άμεσα για να την προστατέψουν, από αυτούς που υπόσχονται να την καταργήσουν.

Αν δεν ληφθούν πρωτοβουλίες, θα κληθούμε να την προστατέψουμε αργότερα (προστατεύοντας στην πραγματικότητα της ζωή μας και τη χώρα μας), αλλά σε συνθήκες, που θα πάνε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω και θα ανοίξουν ξανά τις πληγές του εθνικού διχασμού.

Όλοι γνωρίζουμε. Κανείς, πλέον δεν μπορεί να μένει μοιραίος και άβουλος.  Η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί εκτός νόμου εδώ και τώρα.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Μάιο του 2007 βρίσκεται στην 24 Μedia και είναι αρχισυντάκτης του News247.gr