Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Ο ΑΠΛΥΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ''ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ" ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ.


ΑΣ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ,ΛΙΓΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΙ-ΜΕΣΗΜΕΡΙ-ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ. ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ.
iefimerida.gr :Τον ξεσηκωμό των μεταναστών που βρίσκονται σε κέντρο κράτησης της Ορεστιάδας προκάλεσε η ανακοίνωση πως θα παραταθεί η παραμονή τους εκεί. Αντιδρώντας σε αυτή την απόφαση 400 από αυτούς ξεκίνησαν απεργία πείνας από το πρωί της Τετάρτης.
Τη σχετική καταγγελία έκανε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι κρατούμενοι εξέφρασαν «την έντονη δυσφορία τους καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται στο στρατόπεδο πάνω από ένα χρόνο χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα και χωρίς μάλιστα να έχουν περάσει από καμία δίκη».(Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;)
Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας πρόσφυγας από τη Συρία, που κάνει απεργία πείνας την τελευταία εβδομάδα, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ άλλος κρατούμενος από το Ιράν έχει ράψει το στόμα του από το βράδυ της Τρίτης.