Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Μια τσάντα, μια συμπλοκή και ο ρατσισμός (BINTEO)

Τις τελευταίες μέρες φρόντισαν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ηλεκτρονικές σελίδες να μας ενημερώσουν ότι η γνωστή στο αμερικάνικο κοινό τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουινφρει έπεσε θύμα ρατσισμού στη επίσκεψη της στην Ζυρίχη. Η "ακραία ρατσιστική συμπεριφορά" της οποίας έπεσε θύμα, έγκειται στο γεγονός  ότι η πωλήτρια στο κατάστημα με τις τσάντες που πήγε για ψώνια δεν την αναγνώρισε (όφειλε άλλωστε;) και στην απαίτηση της Αμερικανίδας τηλεπαρουσιάστριας να της δείξει μία τσάντα, της απάντησε ότι αυτή είναι πολύ ακριβή για εσάς. Άμεσα ξεχύθηκαν σε όλη την υφήλιο οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φυσικά φανατικοί αντιρατσιστές να διογκώσουν το περιστατικό, να το υπερπροβάλλουν, μιλώντας για τους κακούς λευκούς ρατσιστές που θεωρούν ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας τους μαύρους. Η κυρία Γουινφρει όμως χαίρει δημοσιότητας και αποτελεί βασικό παράγοντα χειραγώγησης της αμερικάνικης κοινής γνώμης.
Δυστυχώς δεν ισχύουν τα ίδια για το 13χρονο στην Φλώριδα των Η.Π.Α που λίγες μέρες πριν, μέσα στο σχολικό λεωφορείο δέχθηκε βιαιότατη επίθεση από 3 συμμαθητές του, που τυχαίνει να είναι μαύροι.
Εδώ κανείς δε θα βρεθεί να μιλήσει για ρατσιστική συμπεριφορά. Για να είμαστε και πιο ακριβείς μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι ο λόγος του άγριου ξυλοδαρμού ήταν επειδή τους είχε αρνηθεί νωρίτερα να αγοράσει ναρκωτικά.
Ακολουθεί το βίντεο :



http://makedoniki-falagga.blogspot.gr/2013/08/blog-post_10.html