Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

MIA ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΟΥΙΖΝΙΕΚΣ ...ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥΓΚΑ ΟΜΩΣ


ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ" ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ Η ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. 
Μούιζνιεκς: Στην Ελλάδα γίνεται μια ρατσιστική επίθεση κάθε δύο ημέρες
Με νέα του παρέμβαση ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς, εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία του για το γεγονός ότι η Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζει με προσοχή την άνοδο της δράσης των ρατσιστικών ακροδεξιών οργανώσεων και κομμάτων.
Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο κ. Μούιζνιεκς σημείωσε ότι κάθε δεύτερη ημέρα έχουμε και μια ρατσιστική επίθεση και υπενθυμίζει ότι από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι το Δεκέμβριο του 2012 καταγράφηκαν στη χώρα μας περισσότερες από 200 ρατσιστικές επιθέσεις.
Ο επίτροπος υπενθυμίζει ακόμη ότι, στην πρόσφατη έκθεσή του για την Ελλάδα,
είχε τονίσει ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρξει η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό των εγκλημάτων μίσους και της ατιμωρησίας των υπαιτίων, ενώ το ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα, κατά τον επίτροπο, είναι ότι η αυξανόμενη επιρροή των ρατσιστικών ακροδεξιών πολιτικών κομμάτων στην κοινωνία, τους επέτρεψε την είσοδο στα εθνικά κοινοβούλια και στις κυβερνήσεις, απ' όπου προσπαθούν να ενισχύσουν τις θέσεις τους μέσω συμμαχιών.
Στην Ουγγαρία για παράδειγμα, αναφέρει ο κ. Μουϊζνιεκς, «το ακροδεξιό πολιτικό κόμμα Jobbik, που εμφανίσθηκε με τον μανδύα του "ριζικά πατριωτικού κόμματος" είναι τρίτη πολιτική δύναμη στο κοινοβούλιο της χώρας, γεγονός που ισχύει τόσο για την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, όσον και για το κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών στην Σουηδία, που έχει νεοναζιστικές ρίζες».
Αναφερόμενος στο τι πρέπει να γίνει ο κ. Μουϊζνιεκς υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων ότι: «Οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να αναθεωρήσουν την νομοθεσία τους, έτσι ώστε να δύνανται να επιβάλλουν αποτελεσματικές κυρώσεις σ' όσους συμμετέχουν στις πράξεις ρατσιστικής βίας των ακροδεξιών οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων. Τα κράτη θα πρέπει να θέσουν σε ισχύ άμεσα τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 1966, με την οποία προβλέπεται κοινή προσπάθεια για την εξάλειψη όλων των μορφών φυλετικών διακρίσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.