Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

"ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ "ΑΣΕΒΕΙΑ" Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.


ΤΟΥΣ "ΧΑΛΑΣΕ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ JERONIMO.
Θέση στο θέμα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Ανάστασης, όταν το άγημα του Πολεμικού Ναυτικού έψαλλε τον εθνικό ύμνο, πήρε ο υπεύθυνος του τομέα Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.
Ο κ. Δρίτσας χαρακτήρισε την κίνηση αυτή, ως «κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας» και αναφέρει ότι ελπίζει πως «οι αρμόδιοι της Εθνικής Άμυνας να μην επικαλεστούν το Προεδρικό Διάταγμα 210/1993 "Διατάξεις Πολεμικού Ναυτικού", το οποίο προέβλεπε για τελετές-εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ανάστασης, την απόδοση τιμών στη σημαία με παιάνισμα από το εντεταλμένο άγημα του εμβατηρίου της σημαίας και εν συνεχεία του Εθνικού Ύμνου».

"Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το διάταγμα αυτό ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Γιατί και για όσους πιστεύουν και για όσους αμφιβάλλουν το μήνυμα του "Θείου Πάθους" και της Ανάστασης δεν μπορεί παρά να είναι -και είναι- οικουμενικό και πανανθρώπινο. Έτσι, άλλωστε, το υπηρετεί και η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία» συμπλήρωσε ο κ. Δρίτσας.
Ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «αυτά που έγιναν προχθές στον Άγιο Διονύσιο δεν είναι παρά μια κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού, που κινείται στα όρια της ασέβειας. Ούτε βέβαια ήταν τυχαίο ότι ο παριστάμενος αρχιεπίσκοπος, οι ιερείς, οι ψάλτες και οι συμμετέχοντες στην Αναστάσιμη Ακολουθία, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, έμειναν εμβρόντητοι».
Τέλος, σχολιάζοντας την δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου, που κάλυψε πλήρως την ενέργεια του αγήματος, ο κ. Δρίτσας αναφέρει: «Είναι άραγε ηθελημένη η σύγχυση; Και ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο του μηνύματος που επιδιώκει να εκπέμψει και μάλιστα μέσω twitter η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Θα είχαν ενδιαφέρον κάποιες απαντήσεις για όλα αυτά».

.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.