Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ. ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙΝΕ ΓΙΑ 5η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.

Επεισόδια σημειώθηκαν για πέμπτη διαδοχική νύχτα στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης όπου ζουν πολλοί ξένοι. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, αλλά δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματίας. Στο προάστιο του Ρίνκεμπι, έξι οχήματα κάηκαν, τα πέντε εκ των οποίων ολοσχερώς. Τρία ακόμη οχήματα πυρποληθηκαν στο Νόρσμποργκ ενώ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σ' ένα αστυνομικό τμήμα στο Όλβσγε τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Πυρπολήθηκαν ακόμη δύο σχολεία, το πρώτο στην Τένστα και το δεύτερο στην Κίστα, κοντά στο Χούσμπι, απ' όπου ξεκίνησαν οι ταραχές, Οι πυρκαγιές τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Όπως και την περασμένη νύχτα, αστυνομικοί πετροβολήθηκαν στο Σοντερτέλγε.
 
Δεν εξεγείρονται επειδή είναι φτωχοί, ζουν από πλούσια επιδόματα του σουηδικού κράτους. Δεν εξεγείρονται επειδή υφίστανται ρατσισμό, ζουν στο βασίλειο της πολιτικής ορθότητας. Εξεγείρονται στα πολυπολιτισμικά χαλαρά κράτη (Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ολλανδία, Δανία, προσεχώς Βέλγιο) που δεν διαθέτουν εθνική ταυτότητα. Όταν μία ομάδα με εσωτερική συνοχή και ισχυρή ταυτότητα συγκρούεται με το κενό, το αποτέλεσμα είναι προδεδικασμένο.