Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Aπίστευτο :Kατέστρεψαν το Μνημείο στο θρυλικό ύψωμα «731»


OYTE TOΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ...ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΑ.
Aπο dexiextrem-trikalanews
Βάνδαλοι κατέστρεψαν το λιτό και απέριττο Μνημείο που υπήρχε στην κορφή του θρυλικού υψώματος «731» όπου ο Ελληνικός Στρατός έγραψε λαμπρές σελίδες δόξης στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41 και όπου ακριβώς συντρίφτηκε η ορμή της περιβόητης «εαρινής επιθέσεως» των Iταλών, παρουσία του ίδιου του Μπενίτο Μουσολίνι.


Το θρυλικό ύψωμα «731» στη Βόρειο Ήπειρο, αποτελούσε τη θέσι-κλειδί της Ελληνικής αμυντικής διατάξεως, και το υπεράσπιζε το τάγμα του Ήρωα τότε Ταγματάρχη (ΠΖ) Δημητρίου Κασλά, που ανήκε στο φημισμένο 5ο Δυτικοθεσσαλιώτικο Σύνταγμα Πεζικού των Τρικάλων. Ο Ταγματάρχης και οι στρατιώτες του αντέστησαν με επιτυχία και επί μία εβδομάδα στο φοβερό φραγμό του Ιταλικού Πυροβολικού και τον βομβαρδισμό της εχθρικής αεροπορίας, αποκρούοντας παράλληλα ΟΛΕΣ τις επιθέσεις, ημερήσιες και νυχτερινές, των Ιταλικών δυνάμεων που είχαν λυσσάξει για να διακριθούν και να πετύχουν τους στόχους τους, μπροστά στα μάτια του Μουσολίνι. Ήταν τέτοια η σφοδρότητα του Ιταλικού πυρός, ώστε, όταν μετά τη μάχη, μετρήθηκε το ύψωμα η κορφή του βρέθηκε 1,5 μέτρο πιο…χαμηλή, καθώς αποτελούσε το «σημάδι» για τις βολές του Ιταλικού πυροβολικού.

Πριν μερικές μέρες λοιπόν ένας Έλληνας επισκέπτης βρέθηκε εκεί και διαπίστωσε τον βανδαλισμό, οπότε και τράβηξε μερικές φωτογραφίες και ενημέρωσε μετά την επιστροφή του το δραστήριο www.trikalanews.gr απ’ όπου και οι φωτογραφίες.

Επειδή το Μνημείο είναι τόσο λιτό και απέριττο, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, που το κόστος ΑΜΕΣΟΥ επισκευής του θεωρούμε ότι δεν είναι απαγορευτικό ακόμα και για τη σημερινή Ελλάδα του Μνημονίου και ότι πρέπει να επισκευαστεί το ταχύτερο δυνατόν.
ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.