Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


ΚΑΠΟΙΟΙ "ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ
ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ .ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ" ΠΟΥ ΥΠΕΣΘΗΣΑΝ -ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ:


Δεν ήταν τελικά μέλη της Χρυσής Αυγής οι 6 Έλληνες που επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα. Οι 6 Έλληνες  5 άνδρες και μια γυναίκα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους οδηγήθηκαν στις 11.30 το πρωί στην Εισαγγελία Πειραιά και αναγνωρίστηκαν από τα θύματα της επίθεσης.Αφού ολοκληρώθηκε η απολογία τους οι φερομενοι ως δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι να οριστεί δικάσιμος. Οι περιοριστικοί όροι ισχύουν για τους 5 άνδρες και όχι για τη γυνάικα, Συγκεκριμένα οι 5 δράστες πρέπει να καταβάλλουν 2 χιλιάδες ευρώ ο καθένας ως χρηματική αποζημίωση, ενώ τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσίαση 2 φορές το μήνα, κάθε 1 και 15, στο αστυνομικό τμήμα.

Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι οι Αιγύπτιοι στην προφορική τους κατάθεση για την αναγνώριση των δραστών έπεσαν σε αντιφάσεις. Συγκεκριμένα, οι δύο έκαναν διαφορετικές καταθέσεις, ενώ ο ένας δεν αναγνώρισε κανέναν από τους συλληφθέντες.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς αναμένονται συμπληρωτικά στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα από το σημείο της επίθεσης, ενώ εκκρεμεί και η κατάθεση του Αιγυπτίου που είναι σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Πάντως  κανένας από τους συλληφθέντες δεν είχε μπλουζάκι της Χ.Α όπως κατήγγειλε το ένα από τα θύματα της επίθεσης.. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύοντας την γνωστή του ευαισθησία για το θέμα των επιθέσεων σε αλλοδαπούς  είχε εκδώσει ανακοίνωση που στοχοποιούσε την Χρυσή Αυγή επειδή ένας από τους μάρτυρες θύματα της επίθεσης  είχε καταγγείλει ότι ένας από τους δράστες φορούσε μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής.     

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Νέα ρατσιστική και φασιστική επίθεση εξαπέλυσαν οι ομάδες της Χρυσής Αυγής σε βάρος Αιγυπτίων μεταναστών στο Πέραμα και σε βάρος εκλογικού περίπτερου του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή. Η ασυλία των φασιστικών συμμοριών, που έχουν ως μόνιμο στόχο τους μετανάστες και την αριστερά, πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Η παραδειγματική τους τιμωρία από την έννομη τάξη και η πολιτική απομόνωση τους, αποτελεί μια πρώτη απάντηση μιας κοινωνίας που παράγει αντισώματα σε κάθε είδους ρατσιστική και φασιστική βία. Όσοι επενδύουν πολιτικά στο φόβο και στον τρόμο της κοινωνίας, πρέπει να καταλάβουν, ότι είναι συνυπεύθυνοι για την άνοδο του φασισμού. Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι ιδεολογία και δεν λύνει κοινωνικά προβλήματα. Αντίθετα τα περιπλέκει και τα παροξύνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη φασιστική βία των συμμοριών της Χρυσής Αυγής και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα της».

Οι συγγενείς των  θυμάτων της καθημερινής βίας από τους  αλλοδαπούς δράστες ακόμα περιμένουν μία αντίστοιχη ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ.  

 defencenet.gr - newsbomb

3 σχόλια:

  1. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕ Η ΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΣΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ....

    ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήστε τους να λένε.όσο λένε τόσο ανεβαινουμε εμείς.την Κυριακή τα λέμε "κύριε"Ευαγγελάτε...και όταν θα ανακοινωνεις και τα ποσοστά εκεί θέλω να δω το υπέροχο ύφακι σου...μόνο να μην είσαι σαν κλαμενο μ*****!!!!χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.