Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Έτοιμο για… μόρτο το mega;



Μέσα στη γενική μαυρίλα που επικρατεί, υπάρχει και μία (πολύ θετική) πλευρά της οικονομικής κρίσης. Η κρίση άρχισε να χτυπάει και τα ΜΜΕ και αρκετά απ’ αυτά βρίσκονται ήδη σε πολύ δύσκολη ως απελπιστική κατάσταση. Εμ, μόνο μικρομάγαζα θα κλείνουν; Ας κλείσει και κανένα… πολυκατάστημα!

Έντονες φήμες –κι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά- κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, ότι επίκειται… κανόνι στη… ναυαρχίδα των μεγαλοεκδοτών –ή «νταβατζήδων», όπως τους είχε αποκαλέσει παλιότερα ο Καραμανλής-, το «πολυκατάστημα» της καθεστωτικής «ενημέρωσης», στο mega! Οι φήμες, λοιπόν, λένε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του σταθμού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην γίνουν οι πληρωμές στην ώρα τους (και… βλέπουμε). Αναφέρεται επίσης, ότι οι τρεις μεγαλοεκδότες (Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και Ψυχάρης) επιχείρησαν να πάρουν τραπεζικό δάνειο, ώστε να περάσουν τα δύσκολα, αλλά οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα. Η λύση, λοιπόν, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, για την εξασφάλιση ρευστότητας, είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Όμως, οι μεγαλοεκδότες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη (καθότι αυτοί έχουν μάθει στη ζωή τους μόνο να παίρνουν, κι όχι να δίνουν), οπότε προκύπτει πλήρες αδιέξοδο. Κι αυτό, γιατί σε τέτοιους καιρούς δεν υπάρχουν κορόιδα να βάλουν λεφτά σε κανάλια-εφημερίδες κ.τ.λ. και να μην αποφασίζουν κιόλας για την πολιτική του μέσου.

Όπως και να’ χει το πράγμα, εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε ότι… χειρότερο στο mega και στα υπόλοιπα κανάλια της διαπλοκής. Δε θα μας λείψουν καθόλου! 

ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.