Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Κοσμοσυρροή για την εκδήλωση ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη(VIDEO)Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον πολιτών της περιοχής στην εκδήλωση για την Κάρτα του Πολίτη που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο Αγρίνιο. Παρόντος του Μητροπολίτη, αιχμές κατά των χειρισμών της ηγεσίας της Εκκλησίας…

Ομιλητές στην εκδήλωση, που είχε την υποστήριξη της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ήταν ο  πανοσιολογιότατος Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου π. Αθανάσιος και  ο  εκπρόσωπος της ΠΡ.Α.Ο.Σ.(Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης), οικονομολόγος Ευστάθιος Αδαμόπουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, σημαντικός αριθμός ιερέων αλλά και πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών που κατέκλυσε τους χώρους στο Παπαστράτειο Μέγαρο, ακόμη και έξω από αυτό.

Ειδικότερα, ο π. Αθανάσιος, έκανε λόγο για «ηλεκτρονική χειραγώγηση και παρακολούθηση των πολιτών» σημειώνοντας πως αυτή η Κάρτα, αποτελεί τεχνική ανάγκη της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Σημείωσε ακόμη πως σε πολλές χώρες όπου επιχειρήθηκε αυτό, υπήρξε αντίδραση και τελικά αποτυχία και δυσκολίες, φέροντας ως παράδειγμα αυτό της Βρετανικής κυβέρνησης όπου η Κάρτα του Πολίτη, αποσύρθηκε τελικά.

Στα αξιοσημείωτα της ομιλίας η σαφής αιχμή κατά της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον π. Αθανάσιο που είπε πως εμφανίζεται στο ζήτημα αδύναμη , χωρίς να ορθώνει τον λόγο της, σε αντίθεση με τον λαό.

Από την πλευρά του ο οικονομολόγος κ. Αδαμόπουλος, εστίασε, μέσα και από βιντεοπροβολές, στα τεχνικά χαρακτηριστικά της Κάρτας του Πολίτη.

Δείτε απόσπασμα από την εκδήλωση:


Ο κ. Αδαμόπουλος, μεταξύ άλλων είπε πως οι Κάρτες Υγείας, εργαζομένου, δημότη κλπ, αποτελούν τα πρώτα βήματα για να οδηγηθούμε τελικά στην Κάρτα του Πολίτη. Κατέθεσε ακόμη στο ακροατήριο διεθνή σχετικά παραδείγματα, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους πιθανολογείται πως θα είναι η Κάρτα του Πολίτη στην Ελλάδα.

Τέλος, στάθηκε με έμφαση στην πιθανότητα τα στοιχεία και τα προσωπικά δεδομένα, που περιέχει η Κάρτα να είναι εύκολα στόχος κακόβουλών, χάκερς κλπ

Να σημειωθεί τέλος, πως περιπου 70 χιλιάδες υπογραφές έχουν συλλεγεί μέχρι τώρα, κατά της Κάρτας του Πολίτη, χωρίς αυτό να αποτελεί επίσημη πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στην εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να υπογράψουν το σχετικό έγγραφο κατά της Κάρτας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.