Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

31/01/1996 - ΙΜΙΑ : " γιατί η στολή του πατέρα μου έχει τρύπες και κηλίδες αίματος;;"

http://4.bp.blogspot.com/-RLUkdvRvA0I/UQrJKjztNvI/AAAAAAABG9E/A1FdUjrQ1Jg/s1600/1.jpg 
ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΙΨΑΕΙ...ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ.
Η ΑΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1996.
ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΗΡΩΕΣ- ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑΛΟΨΟ. ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ) ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΟΗ ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΟΥΝ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ".

Μια συνέντευξη-γροθιά στο στομάχι έδωσε ο 21χρονος πλέον γιος του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε το βράδυ των Ιμίων. Μιλώντας στο News247 είκοσι χρόνια μετά τη νύχτα ντροπής για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας, ζητά απαντήσεις από αυτούς που έκρυψαν την αλήθεια.
Ζητά κυρίως να του απαντήσουν γιατί η στολή του πατέρα του Χριστόδουλου «έχει τρύπες και κηλίδες αίματος».
Τα λόγια του :


Τα λόγια του Γιάννη Καραθανάση (φοιτητής στην Αρχιτεκτονική) πραγματικά συγκλονίζουν: «Οταν σκοτώθηκε ο πατέρας μου, ήμουν μόλις ενός έτους. Από τα πρώτα κιόλας βήματά μου έμαθα να ζω χωρίς πατέρα. Η μητέρα μου τα κατάφερε. Στάθηκε, κράτησε. Δεν αντέχει την υποκρισία και το ψέμα, και έχει μέσα της μια μεγάλη πικρία. Πρέπει να ακούσει μια συγγνώμη και να μάθει την αλήθεια. Η μόνη της απαίτηση είναι αυτή» αναφέρει και προσθέτει: «Για ένα πράγμα, όμως, είμαστε σίγουροι.
Το ελικόπτερο δεν έπεσε ούτε λόγω καιρού ούτε μόνο του. Για εμάς δεν υπάρχουν σοβαρά ή μη ερωτήματα, τι έγινε και πώς άφησε την τελευταία του πνοή ο πατέρας μου. Το θέμα είναι πότε θα υπάρξει μια σοβαρή αναγνώριση από το κράτος. Θα υπάρξει; Δυστυχώς είμαι πια αρκετά ώριμος να καταλάβω πως δεν πρόκειται να μας πουν τι ακριβώς έγινε. Πώς σκοτώθηκε και γιατί τελικά όλα αυτά τα χρόνια κυριαρχεί το ψέμα.
Την αλήθεια την ξέρουμε και δεν θα μας τη στερήσουν όσο και αν προσπαθούν. Το άψυχο σώμα του πατέρα μου βρέθηκε εκτός του ελικοπτέρου, ενώ ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Εκτορας Γιαλοψός βρέθηκαν δεμένοι με τις ζώνες τους μέσα στο ελικόπτερο. Ο πατέρας μου ζούσε την ώρα της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου. Λύθηκε, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Αρα δεν έπαθε ούτε ανακοπή ούτε είχε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του. Πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα, ότι και οι τρεις έπασχαν από κάτι».

Και ο Ιωάννης Καραθανάσης καταλήγει με ένα ερώτημα «φωτιά»: «Ποιος τελικά θα μας εξηγήσει γιατί η στολή που φόραγε -την οποία έχουμε στο σπίτι μας- έχει τρύπες και κηλίδες αίματος»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.